Χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με αστερίσκους στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με αστερίσκους στην Ευρώπη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το πρωί της Δευτέρας, με τους επενδυτές να αποφεύγουν πάντως τα μεγάλα ανοίγματα, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στα επιδημιολογικά δεδομένα και τα νέα περιοριστικά μέτρα ανά την Ευρώπη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αύριο θα λάβουν χώρα οι πιο κρίσιμες εκλογές στη μεταπολεμική ιστορία. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 και ο Stoxx 50 με τα blue chips της Ευρωζώνης καταγράφουν άνοδο 0,3% και 0,5% αντίστοιχα. Λίγο νωρίτερα οι δύο δείκτες δεν ενημερώνονταν λόγω τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία διαχείρισης δεικτών Qontigo, που ανήκει στο Deutsche Boerse, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για προβλήματα στα εισερχόμενα στοιχεία. Η λειτουργία του συστήματος αποκατάσταθηκε όμως σχετικά γρήγορα. 

Σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη οι βασικοί δείκτες καταγράφουν άνοδο 0,6%. Στο +0,45% είναι ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Θετικό είναι το κλίμα λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 0,7%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή