Ομόλογα: Σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις του Νότου

Ομόλογα: Σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις του Νότου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή είναι η ζήτηση για τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου σήμερα, Παρασκευή, με τις τιμές να επιδίδονται σε ράλι και τις αποδόσεις να κάνουν βουτιά. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 0,795%, πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού καταγράφει νέο ιστορικό ναδίρ στο 0,603%. Το ιταλικό πενταετές την ίδια ώρα βλέπει την απόδοσή του να υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος. Με πτώση 1,7 μονάδας βάσης στο -0,013%. 

Οι επενδυτές προσπαθούν να ζυγίσουν τις συνέπειες από τα νέα lockdown ανά την Ευρώπη, αλλά και την προοπτική νέων δυναμικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παράλληλα έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές.

Με τον Μπάιντεν να προηγείται, αλλά τους Ρεπουμπλικάνους πιθανότατα να διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές για ένα μεγάλο πακέτο στήριξης, ενώ περιορίζονται οι πιθανότητες για υψηλότερους φόρους και πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Τα ομόλογα της λεγόμενης περιφέρειας της Ευρωζώνης εξακολουθούν να προσφέρουν πιο ελκυστικές αποδόσεις στους επενδυτές από εκείνα του πυρήνα, για αυτό και αρκετοί επενδυτικοί οίκοι τα περιλαμβάνουν στις συστάσεις τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή