ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το Δώρο

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το Δώρο

Από την πειθαρχία που θα δείξουμε θα κριθεί το πότε θα ανοίξει η οικονομία. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας πως το μόνο που θα πρέπει να απασχολήσει τους πολίτες είναι να τηρήσουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση θα στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις, υπογράμμισε, ενώ διαβεβαίωσε πως όλοι θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων. 

«Ξέρουμε ότι το δεύτερο lockdown προκαλεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις γι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία να αντέξουν» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι είναι βέβαιο πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο τους και οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν από την κυβέρνηση για να μπορούν να δώσουν το δώρο.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως τα δάνεια χωρίς προσημείωση θα είναι έτοιμα τις δύο επόμενες εβδομάδες και πως το μοντέλο της Καρδίτσας θα ακολουθήσει και τη Σάμο. Παράλληλα εξήγησε πως θα γίνει κανονικά η επιδότηση τόκων ενώ υπάρχει αναστολή των δόσεων στους πληττόμενους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους εδώ. 

Οι προσδοκίες από τη νίκη Μπάιντεν

Αναφερόμενος στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν σχολίασε πως είναι ένας γνώριμος άνθρωπος για την Ελλάδα, προσωπικός φίλος του Μητσοτάκη και της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στις κακές σχέσεις που έχει ο εκλεγμένος των ΗΠΑ με τον Ερντογάν. 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «τώρα δεν είναι ώρα να τσακωνόμαστε μεταξύ μας χρειάζεται ψυχραιμία αποφασιστικότητα και ενότητα».