«Κούρεμα» ενοικίων: Δεύτερη ευκαιρία για την επιστροφή φόρου

«Κούρεμα» ενοικίων: Δεύτερη ευκαιρία για την επιστροφή φόρου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάθη και παραλείψεις έχει εντοπίσει η ΑΑΔΕ σε περίπου 200.000 δηλώσεις Covid ιδιοκτητών ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα που εισέπραξαν. Από σήμερα θα βρουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους σχετικά μηνύματα, στα οποία θα ενημερώνονται για τα λάθη και θα καλούνται να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιστροφή φόρου, που αντιστοιχεί στο 30% της ζημιάς. 

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αιτήσεις αφορούσαν τα ενοίκια έως και τον Οκτώβριο. Για τον Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποβάλλουν έως τις 20 του μήνα την αίτηση Covid στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, αλλά και να δηλώσουν σε ον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση ίση με το 50% της ζημιάς. Η καταβολή αναμένεται να γίνει εντός Δεκεμβρίου, με την ΠΟΜΙΔΑ να αντιδρά, κάνοντας λόγο για «δώρο Χριστουγέννων». 

Τα πιο συχνά λάθη

Οι κυριότερες περιπτώσεις λαθών αφορούν:

  • Υποβολή δήλωσης COVID, χωρίς να είναι σε ισχύ μισθωτήριο συμβόλαιο
  • Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης COVID
  • Μη συμπλήρωση στη δήλωση COVID του είδους της μίσθωσης ασυμφωνίες σε δηλώσεις.
  • Ασυμφωνίες σε δηλώσεις. Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια λόγω κορωνοϊού, δεν κατάφερε να συμπληρώσει σωστά τη δήλωση COVID. Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι να διορθωθούν τα λάθη, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός των απωλειών από μισθώματα, με τρέχουσες οφειλές. που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή