ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Σχεδόν 2 τρισ. δολάρια αντάλλαξαν χέρια τη Δευτέρα

Αγορές: Σχεδόν 2 τρισ. δολάρια αντάλλαξαν χέρια τη Δευτέρα

Τα ευχάριστα νέα από το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech προκάλεσα κύμα ενθουσιασμού στις χρηματιστηριακές αγορές όλου του πλανήτη, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να ανταλλάξουν χέρια σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ημέρες σε επίπεδα αξίας συναλλαγών των τελευταίων οκτώ μηνών, δηλαδή από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης της Covid-19. 

Οι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, εγκατέλειψαν τα ασφαλή καταφύγια (σ.σ. τεχνολογικές εταιρείες, κρατικά ομόλογα, ιαπωνικό γεν) και στράφηκαν σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου, αντιδρώντας με ενθουσιασμό στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

Οι μεγαλύτεροι όγκοι συναλλαγών παρατηρήθηκαν στους κλάδους των αεροπορικών εταιρειών και των τραπεζικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν πληγεί σημαντικά από την εξάπλωση του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, η αξία των συναλλαγών άγγιξε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ευρώπη δε, οι επενδυτές προχώρησαν σε συναλλαγές αξίας άνω των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters