Αγορές: Πουλήστε τώρα που βγήκε το εμβόλιο, λέει η BofA

Αγορές: Πουλήστε τώρα που βγήκε το εμβόλιο, λέει η BofA

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα για πωλήσεις δίνει στους επενδυτές η Bank of America, καθώς προβλέπει ότι το 2021 θα είναι το έτος του εμβολίου, του ανοίγματος των οικονομιών, της ανάκαμψης και άρα θα είναι… αρνητικό για τη Wall Street. 

Το 2020 ήταν η χρονιά του κορωνοϊού, του lockdown και της ύφεσης, όμως αποδείχθηκε θετικό για τη Wall Street. Από τις αρχές του έτους, ο χρυσός έχει προσφέρει αποδόσεις 22,2%, τα διεθνή χρηματιστήρια 9,1%, τα ομόλογα επενδυτικής κατηγορίας 6,8%, τα κρατικά ομόλογα 6,2%, τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων 3,9% και τα μετρητά 0,5%. Αντίθετα, το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 3,5% και το πετρέλαιο κατά 33,6%. 

Στους μεγάλους κερδισμένους αυτής της δύσκολης χρονιάς ήταν το Bitcoin (με κέρδη 125,5%), οι μετοχές FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google- (με άνοδο 76,4%), οι τεχνολογικές της Κίνας (+50,2%), το ασήμι (+35,4%), η βιοτεχνολογία (+29,6%) και τα 30ετή αμερικανικά ομόλογα (+15,2%). Αντίθετα, στους χαμένους είναι οι βρετανικές μετοχές (-14,7%), οι τράπεζες (-21,3%) και οι ενεργειακές μετοχές (-38%). 

Η χρονιά που οδεύει προς το κλείσιμό της ήταν η καλύτερη για το χρυσό από το 2010, η καλύτερη για τα αμερικανικά ομόλογα από το 2011 και η χειρότερη για τα εμπορεύματα από το 2008. 

Με τις εισροές στις μετοχές να διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών (44,5 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από τα νέα για τις εκλογές και το εμβόλιο), η BofA εξηγεί ότι τα χρηματιστήρια έδωσαν σήμα πώλησης, αφού το 91% των δεικτών MSCI των επιμέρους χωρών κινούνται πάνω από τον κινητό μέσο 50 και 200 ημερών, σε ένα πρώιμο σημάδι ότι οι αγορές βρίσκονται κοντά στην κορύφωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή