Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί

Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δηλώσεις των εργαζομένων που τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας για το μήνα Νοέμβριο μπορούν να υποβάλλουν από το απόγευμα της Κυριακής οι εργοδότες στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». 

Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έχουν προθεσμία έως την 24η Νοεμβρίου, ενώ εκείνοι των πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις έως την 7η Δεκεμβρίου. 

Το υπουργείο Εργασίας σε οδηγίες που εξέδωσε εξηγεί πως για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα λάβει, υπολογίζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται). Ως ποσό αναφοράς ορίζονται τα 800 ευρώ για 30 ημέρες.

Στόχος είναι να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος εντός του μήνα, με πρώτους να βλέπουν το ποσό στους λογαριασμούς τους οι εργαζόμενοι κλειστών επιχειρήσεων. 

Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

1. Ανά επιδημιολογικό επίπεδο,

ή 2. ανά περιφερειακή ενότητα,

ή 3. ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις εργοδότες κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει να λάβουν υπόψη τον κάτωθι πίνακα:

Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί-1
Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί-2
Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί-3
Επίδομα 800 ευρώ: Έως πότε υποβάλλονται αιτήσεις, πότε θα πληρωθεί-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή