EasyJet: Ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της

EasyJet: Ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετήσιες ζημιές άνω του 1 δισ. στερλίνων ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία EasyJet για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της, αντανακλώντας τις ισχυρές αναταράξεις που υφίσταται ο κλάδος των αερομεταφορών εν μέσω της πανδημίας.

Η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε συγκεκριμένα ετήσιες απώλειες 1,27 δισ. στερλίνων για την περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η EasyJet αναμένει ότι η πληρότητα στις πτήσεις της τον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 20% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα. Η πανδημία έχει πλήξει βαριά τις αεροπορικές εταιρείες και η επιβατική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα εν μέσω των lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η είδηση για εμβόλιο «απογείωσε» τις κρατήσεις

Ωστόσο η εταιρεία υποδέχθηκε με ανακούφιση τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της παρασκευής εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που φαίνεται πως αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για αεροπορικά ταξίδια.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν μιλώντας στο BBC και μόνο με το άκουσμα της είδησης για το εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%. Ο ίδιος ανέφερε πως οποιαδήποτε καλή είδηση ενισχύει την διάθεση του κοινού να προβεί σε κρατήσεις.

Πηγές: Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή