Πού θα σταματήσει το ράλι του Bitcoin;

Πού θα σταματήσει το ράλι του Bitcoin;

Ξεπέρασε τα 17.000 δολάρια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ψυχολογικό όριο των 17.000 δολαρίων ξεπέρασε σήμερα η τιμή του Bitcoin, δίνοντας συνέχεια στο ράλι των τελευταίων μηνών, το οποίο εν πολλοίς στηρίζεται στην αβεβαιότητα του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σ’ έναν μήνα το κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 50%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2017.

Οι επενδυτές δε, εκτιμούν ότι η αξία του Bitcoin θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε ακόμη ένα ρεκόρ εντός του έτους» δηλώνει ο Χένρικ Άντερσον, αναλυτής της Apollo Capital.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η εκτίναξη του κρυπτονομίσματος οφείλεται εν μέρει στη διάχυτη αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ως απόρροια των οικονομικών προκλήσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υπάρχει αβεβαιότητα στους επιχειρηματικούς κλάδους και οι αγορές είναι ευλάτωτες. Εάν ένα πράγμα είναι σίγουρο αυτή την χρονική στιγμή, είναι η αβεβαιότητα» σημειώνει ο Τζόναθαν Μίλερ, αναλυτής της Kraken Australia.

Πάντως, στο ράλι του κρυπτονομίσματος φαίνεται ότι σημαντικό ρολο διαδραματίζει και η σταδιακή αποδοχή του από ολοένα και περισσότερες χρηματοπιστωτικές πλατφόρμες. 

Τον Οκτώβριο, για παράδειγμα, η Fidelity Investments ανακοίνωσε ότι το 5% των υπό διαχείριση assets θα αφορά τα κρυπτονομίσματα, ενώ έναν μήνα νωρίτερα, η PayPal ξεκίνησε να αποδέχεται πληρωμές μέσω του Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων.

«Υπάρχει μια συντονισμένη αποδοχή από θεσμικά ιδρύματα» επισημαίνει ο Μίλερ, εξηγώντας ότι η αποδοχή του Bitcoin ως μέσου συναλλαγών αναβαθμίζει την αξία του στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος. 

Πάντως, οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο εξακολουθούν να μην αποδέχονται τα κρυπτονομίσματα ως επίσημο μέσο συναλλαγών και αντ’ αυτού έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για τη θέσπιση ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία θα ελέγχονται από τους επίσημους νομισματικούς φορείς. 

Με πληροφορίες από MarketWatch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή