ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες πληρωμές για αναστολές και ανέργους

nees-pliromes-gia-anastoles-kai-anergoys-561162487

Νέες πληρωμές για πάνω από 300.000 εργαζομένους σε αναστολή αλλά και ανέργους έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή. Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση «αποδεσμεύει» 93,96 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ειδικών αποζημιώσεων σε 201.819 δικαιούχους εργαζομένους στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στον αθλητισμό και στην εστίαση που τελούσαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης τον Οκτώβριο ή έχουν υποβάλει μονομερή υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα «Εργάνη».

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ξεκινούν οι σταδιακές καταβολές των δίμηνων παρατάσεων στα επιδόματα ανεργίας, για όσους το δικαίωμα στην επιδότηση έληξε ή λήγει από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ ως εξής:

• Οσοι λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας θα πάρουν επιπλέον 800 ευρώ, συν 10% για κάθε παιδί.

• Οσοι λαμβάνουν την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας θα πάρουν επιπλέον 400 ευρώ.

• Οσοι λαμβάνουν το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων θα λάβουν επιπλέον 720 ευρώ.  

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Για αυτούς που η επιδότηση έληξε 20 Σεπτεμβρίου έως 19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Για τους υπόλοιπους, οι πληρωμές έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα και έως τον Φεβρουάριο του 2021.