Έως και τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones;

Έως και τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones;

Η εκτίμηση του αναλυτή της Baird για το 2021

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάρτι των αγορών, μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τα ευχάριστα νέα από το μέτωπο των εμβολίων, καλά κρατεί, με τους αμερικανικούς δείκτες να «φλερτάρουν» με τα ιστορικά υψηλά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, το ράλι δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και το 2021, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας. Μάλιστα, ο Πάτρικ Σπένσερ, αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Baird, εκτιμει ότι ο Dow Jones θα φθάσει έως και τις 40.000 μονάδες.

Χθες, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε στις 29.783 μονάδες, έχοντας παρουσιάσει σωρευτικά κέρδη της τάξης άνω του 4% από τις αρχές του έτους. Κι αυτό, παρά το χτύπημα της πανδημίας, ιδίως στο β’ τρίμηνο του 2020.

Έτσι, ο Σπένσερ θεωρεί ότι ο Dow Jones μπορεί να αυξήθει κατά 35% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, κάτι το οποίο εδράζεται και στην «ένεση» 6,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις αγορές χρήματος.

Ειδική μνεία δε, κάνει και στις εταιρείες, των οποίων η αξία της μετοχής διαπραγματεύεται σε επίπεδα κάτω της πραγματικής αποτίμησης, εκτιμώντας ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι θα αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, όταν η πραγματική αξία αποτιμηθεί και συνυπολογιστεί από την αγορά.

Η σημερινή εικόνα της Wall Street

Σήμερα, οι δείκτες της Wall Street παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις θετικές εξελίξεις από τα εμβόλια κατά της Covid-19. Το μεσημέρι, άλλωστε, οι Pfizer – BioNTech ανακοίνωσαν ότι το προωθούμενο εμβόλιό τους παρέχει ανοσία σε ποσοστό τουλάχιστον 95%.

Την ίδια ώρα, η άρση της απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ, ως απόρροια των δύο διαδοχικών αεροπορικών τραγωδιών στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019, παρέχουν ισχυρή ώθηση στη μετοχή της Boeing, η οποία ενισχύεται άνω του 4%.

Από την πλευρά της, τέλος, η μετοχή της Target αυξάνεται κατά σχεδόν 2%, χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά μεγέθη του γ’ τριμήνου του 2020, κάτι το οποίο οφείλεται στην εκτίναξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων. 

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή