Εβδομαδιαία κέρδη 6,68% στο Χρηματιστήριο

Εβδομαδιαία κέρδη 6,68% στο Χρηματιστήριο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακή άνοδο, ύστερα από μία συνεδρίαση αρκετά έντονης μεταβλητότητας, έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, έστω και αν δεν κράτησε τις 700 μονάδες που «κατείχε» κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών. Ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε να προσφέρει στηρίξεις, έχοντας πλέον ξεπεράσει την περίοδο των έντονων πιέσεων του πρόσφατου παρελθόντος, ενώ παρά τις ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε αρκετά blue chips σημειώθηκαν και αγοραστικές κινήσεις σε τίτλους των κλάδων της ενέργειας και των κατασκευών. Κατά γενική παραδοχή, πάντως, η εικόνα του Χ.Α. έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο, εμφανίζοντας άμυνες στις πιέσεις και διάθεση για καλύτερα επίπεδα.

Την επόμενη εβδομάδα η ατζέντα αγοράς είναι και πάλι «γεμάτη, με το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου να διεξάγεται το roadshow του X.A. για τη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Aegean, Fourlis, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Quest, Lamda Development και Τράπεζα Αττικής.

Στα στατιστικά της αγοράς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 699,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 58,91 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε αμετάβλητος στις 1.656,52 μονάδες, κέρδη 0,13% στις 1.022,52 μονάδες σημείωσε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,92%, στις 373,09 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 6,68%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 20,68%.

Οι νέες ανακοινώσεις εμβολίων με υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας και κοντινό ορίζοντα κυκλοφορίας στο ευρύ κοινό ανέβασαν το ενδιαφέρον, δίνοντας συνέχεια στην εκρηκτική άνοδο της περασμένης εβδομάδας, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. 

Πέρα όμως από το ψυχολογικό κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας σε ορατό βάθος χρόνου, η κινητικότητα στο Χ.Α. έδειξε ότι έχει και συνέχεια. Ο Νοέμβριος εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους μήνες του Χ.Α. όλων των εποχών, όχι μόνο του ισχυρού ράλι μέσα σε 15 συνεδριάσεις, αλλά γιατί υπήρξαν –επιτέλους– αντανακλαστικά ετοιμότητας που επιμέρους μεταφράστηκαν σε αποδόσεις έως και 100% από τα χαμηλά του μήνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή