Στην πλατφόρμα του eBay 12.000 ελληνικές επιχειρήσεις

Στην πλατφόρμα του eBay 12.000 ελληνικές επιχειρήσεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 25% αυξήθηκαν μόλις μέσα σε ένα μήνα, τον Μάιο του 2020 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020, οι ελληνικές επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα, κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό, μέσω της γνωστής πλατφόρμας eBay. Αυτό αποκάλυψε χθες στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης δημοσιογράφων ο κ. Ιλία Κρέτοφ, γενικός διευθυντής της eBay για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές. 

Το παραπάνω στοιχείο δείχνει αν μη τι άλλο τη δυναμική, αλλά και την ευκαιρία που δίνουν οι πλατφόρμες αυτές σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αφενός δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα και αφετέρου δεν θα μπορούσαν μόνες τους να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Μέσω της eBay πωλούν τα προϊόντα τους 12.000 πωλητές από την Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου πωλήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα. Μάλιστα, τα προϊόντα από ελληνικές επιχειρήσεις και Ελληνες πωλητές πωλούνται ακόμη και σε πολύ μακρινές χώρες, όπως στο εξωτικό Βανουάτου, στον Νότιο Ειρηνικό.

Τι πωλούν περισσότερο οι ελληνικές επιχειρήσεις; Σε ποσοστό 14% εξαρτήματα αυτοκινήτου, 9% παιχνίδια, 9% προϊόντα ομορφιάς και υγιεινής ζωής και διατροφής, 7% είδη ένδυσης και αξεσουάρ, 7% ρολόγια, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους, αλλά ακόμη και νομίσματα, γραμματόσημα, μουσικά όργανα, έργα τέχνης κ.ά.

Ο κ. Κρέτοφ τόνισε τη σημασία της eBay στην παρούσα συγκυρία, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους ακόμη και με κλειστά καταστήματα. Επεσήμανε δε, ότι όλες οι προβλέψεις για την πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου ακόμη και σε ώριμες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, έπεσαν έξω, υπό την έννοια ότι η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων ήταν κατακόρυφη. Για φέτος, είχε προβλεφθεί ότι ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί σε 668 δισ. δολάρια, αλλά είναι πλέον 794 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος ανέφερε, τέλος, ότι η eBay είναι σε συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και με εταιρείες που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές από την Ελλάδα, προφανώς με ένα πιο ανταγωνιστικό κόστος μεταφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή