Καινοτόμες ιδέες: Από την έμπνευση στην πράξη

Καινοτόμες ιδέες: Από την έμπνευση στην πράξη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καινοτόμος ιδέα είναι μόνο η αρχή. Η εξέλιξή της σε μια βιώσιμη επιχείρηση δεν είναι πάντοτε μια απλή ή εύκολη διαδικασία. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και τις συμβουλές ειδικών οι οποίοι έχουν βαδίσει στο παρελθόν στο ίδιο μονοπάτι και γνωρίζουν καλά την αγορά, τα όποια εμπόδια προκύψουν στο δρόμο νέων επιχειρηματιών μπορούν να ξεπεραστούν πιο εύκολα.

Για μία ακόμη χρονιά η Nestlé Ελλάς στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες ιδέες μέσω του προγράμματος Ignite Ideas. Σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποστηρίζει και ενδυναμώνει νέους επιχειρηματίες ώστε να μετατρέχουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Φέτος έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους στο Ignite Ideas 36 ομάδες και το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι θεματικές του προγράμματος περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Καινοτόμες ιδέες: Από την έμπνευση στην πράξη-1

«Ως Πανεπιστήμιο στόχο έχουμε μέσα από τα προγράμματα ανοικτής καινοτομίας να φέρουμε τις εδραιωμένες επιχειρήσεις κοντά στο οικοσύστημα της καινοτομίας δηλαδή σε startups, σε ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες», δηλώνει η Κατερίνα Πραματάρη, επιστημονική υπεύθυνη, ACEin στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους», τονίζει ο Νίκος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς. «Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται  στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας», προσθέτει. Το Ignite Ideas υλοποιείται από το 2018.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις φάσεις κατά τις οποίες αξιολογούνται οι ομάδες δοκιμάζοντας τις ιδέες τους σε πραγματικό περιβάλλον. Στο τέλος παρουσιάζουν την επιχειρηματική τους πρόταση στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Σε όλη αυτή την πορεία έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια ανθρώπων της Nestlé Ελλάς, οι οποίοι ως μέντορες δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές και μοιράζονται τις γνώσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή