Νέες προσλήψεις με μπόνους 3.000 δολαρίων από την Amazon

Νέες προσλήψεις με μπόνους 3.000 δολαρίων από την Amazon

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ορισμένους εργαζομένους στην Amazon η γαλοπούλα της Ημέρας των Ευχαριστιών μπορεί να αποτιμάται 3.000 δολάρια και για άλλους μόλις 10 δολάρια. Με απλά λόγια, ο κολοσσός του λιανεμπορίου σπεύδει να προσλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται ενόψει της σημερινής μεγάλης αμερικανικής γιορτής, αλλά και της χριστουγεννιάτικης περιόδου που έπεται, όπως αναφέρει σχετικώς το Bloomberg. Υπόσχεται, λοιπόν, μπόνους ως δέλεαρ στους νεοπροσλαμβανομένους, το οποίο μπορεί να φθάσει μέχρι και τις 3.000 δολάρια, ενώ στο υπάρχον προσωπικό δίνει κουπόνια 10-25 δολαρίων για να αγοράσουν το παραδοσιακό έδεσμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, τη γαλοπούλα. Στις ομάδες των εργαζομένων στα κοινωνικά δίκτυα η συζήτηση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους και η απογοήτευση και η οργή δεν κρύβονται. Μια υπάλληλος ανέβασε φωτογραφία με κουπόνι 15 δολαρίων, κάποιοι συνέχισαν με των 20 δολαρίων, άλλοι διαμαρτυρήθηκαν διότι δεν έλαβαν τίποτε, ενώ εργαζόμενος σε αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμπα είπε ότι του έδωσαν κουπόνι 10 δολαρίων. Τότε, η αντίδραση της ομάδας ήταν ότι αυτό το κουπόνι ούτε για το πόδι της γαλοπούλας δεν φτάνει. Οι πιο αισιόδοξοι συμβούλεψαν τους λοιπούς να δουν το θετικό σε όλα αυτά, δηλαδή πως τα κουπόνια δεν φορολογούνται.

Η πολιτική του αμερικανικού ομίλου ψηφιακού εμπορίου αποκαλύπτει μια άβολη και οδυνηρή αλήθεια, ότι δηλαδή πολλοί Αμερικανοί σε συνθήκες πανδημίας διστάζουν να ενταχθούν και πάλι στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός πως ο δείκτης της ανεργίας στο 6,9% είναι διπλάσιος από την προ πανδημίας περίοδο. Οι αναζητήσεις για εποχική απασχόληση, σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο Indeed.com, ελαττώθηκαν κατά 25% εν συγκρίσει με το 2019, και αυτό ώς ένα βαθμό αποδίδεται στο ότι ορισμένοι ακόμα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και στο ότι φοβούνται μήπως μολυνθούν. Στην περίπτωση της Amazon, πάντως, οι αρμόδιοι στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού έσπευσαν να προσλάβουν πολλούς υπαλλήλους, ακόμα κι αν τελικώς αποδειχθούν υπεράριθμοι, διότι θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί στην πρώτη φάση της πανδημίας. Με το σκεπτικό αυτό, παρέχουν μπόνους που κυμαίνονται από 1.500 έως 3.000 δολάρια, αναλόγως της περιφέρειας.

«Οσοι στο παρελθόν πίστευαν ότι με μια εποχική δουλειά θα μπορέσουν να κερδίσουν κάποια χρήματα, τώρα, προβληματίζονται με την πανδημία», υπογραμμίζει ο Πίτερ Καπέλι, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπίνων Πόρων της Σχολής Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. «Πολλοί, όντας σε καθεστώς αναστολής εργασίας, περιμένουν να τους καλέσει η επιχείρηση και πάλι, οπότε σταθμίζουν το εάν αξίζει να ρισκάρουν μια βραχύχρονη απασχόληση. Αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύονται οι εταιρείες να βρουν προσωπικό, παρά την υψηλή ανεργία». Εκ κατακλείδι, υπενθυμίζεται ότι η Amazon προσφέρει ελάχιστο ωρομίσθιο της τάξεως των 15 δολαρίων, κάλυψη υγείας και σύνταξης, εκπαίδευση και ευκαιρίες ανέλιξης. Οταν ξέσπασε την άνοιξη η πανδημία, ο όμιλος κατακλύστηκε από παραγγελίες, διότι οι Αμερικανοί απέφευγαν τα συμβατικά καταστήματα. Για να τις καλύψει, αλλά και για να παρακινήσει τους φοβισμένους υπαλλήλους του να εμφανιστούν στο πόστο τους, έκανε προσωρινή αύξηση 2 δολαρίων την ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή