Ένα «χριστουγεννιάτικο θαύμα» περιμένουν οι ελατοπαραγωγοί της βορείου Ελλάδας

Ένα «χριστουγεννιάτικο θαύμα» περιμένουν οι ελατοπαραγωγοί της βορείου Ελλάδας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω lockdown και στην πιο περιζήτητη εποχή του χρόνου, οι καλλιεργητές έλατου στην Ελλάδα ελπίζουν για ένα «χριστουγεννιάτικο θαύμα» που θα σώσει μια χαμένη μέχρι στιγμής σεζόν.

Τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές, έφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στους αγρότες της βορείου Ελλάδας -όπου οι πωλήσεις έλατου είναι η μόνη τους πηγή διαβίωσης- καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα να μην φτάσουν εγκαίρως στην αγορά.

«Θα είναι μια τεράστια καταστροφή», δήλωσε ο Χρήστος Μπίτσιος, ένας ελατοκαλλιεργητής από τον Ταξιάρχη, ένα ορεινό χωριό στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σαν σήμερα πέρυσι, χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν ήδη προς πώληση, είπε ο κ. Μπίτσιος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το 2020 θα μπορούσε να είναι ένα έτος μεγάλης ζήτησης, εάν αρθούν οι περιορισμοί, καθώς οι πολίτες είναι πιο πιθανό να μείνουν σπίτι για τα Χριστούγεννα.

«Αν μας επιτρέψουν, εάν ανοίξουν τον τομέα λιανικής, μπορεί να έχουμε καλύτερες τιμές από άλλα χρόνια γιατί οι άνθρωποι θέλουν να διακοσμήσουν ένα δέντρο. Έχουμε λάβει πολλές κλήσεις, πολλές παραγγελίες», τόνισε. Εάν δεν συμβεί αυτό, η απώλεια για το χωριό εκτιμάται σε 300.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για το τι δώρο θέλει από τον Άγιο Βασίλη φέτος, ο κ. Μπίτσιος είπε: «Καλύτερη τύχη τον επόμενο χρόνο».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή