Αύξηση τζίρου 16,9% για τη Lavipharm το εννεάμηνο

Αύξηση τζίρου 16,9% για τη Lavipharm το εννεάμηνο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της το εννεάμηνο αλλά και το τρίτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε η φαρμακοβιομηχανία Lavipharm, παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν άνοδο 16,9% το εννεάμηνο (1/1/2020-30/09/2020), με αυτές να διαμορφώνονται στα 27,3 εκατ. ευρώ από 23,4 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. Επίσης, σημαντική άνοδο κατέγραψαν και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA), με αυτά να αγγίζουν τα 5,7 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ, αύξηση που ξεπερνάει το 100%. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,5 εκατ. ευρώ ενώ πέρυσι διαμορφώθηκαν στο 1,7 εκατ. ευρώ. Ενας βασικός παράγων της αύξησης των πωλήσεων του ομίλου οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα αντισηψίας καθώς και στη μείωση των εξόδων του ομίλου. 

Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός κατά την 30ή/09 του τρέχοντος έτους μειώθηκε στα 36,9 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. την 31η/12/2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση, παρά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, την νευρικότητα και την αβεβαιότητα στην αγορά, η πανδημία δεν επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2020. Επιπλέον τονίζεται ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία και την προοπτική του περιορισμού της νόσου στο προσεχές μέλλον, η πανδημία φαίνεται ότι δεν θα επηρεάσει την πορεία του ομίλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα, κατά πληροφορίες, η φετινή χρονιά να κλείσει και με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι.

Βελτιωμένα είναι και τα οικονομικά μεγέθη της Lavipharm κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, με τις ενοποιημένες πωλήσεις να αγγίζουν τα 9,1 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο 25,8%. Παράλληλα, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA της Lavipharm ανήλθαν σε 1,35 εκατ. ευρώ από 0,99 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων έκλεισαν φέτος με κέρδη. Συγκεκριμένα το ΕΒΙΤ διαμορφώθηκε στα 0,94 εκατ. κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών της τάξεως των 0,26 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2019. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,3 εκατ. ευρώ από 16,2 εκατ. ευρώ, αύξηση που αγγίζει το 12,9%, ενώ το EBITDA ανήλθε σε 4,4 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο όμιλος, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, διεύρυνε συνεργασίες με νέους διανομείς σε ήδη υπάρχουσες αλλά και σε νέες αγορές για τη διάθεση των διαδερμικών συστημάτων της νιτρογλυκερίνης για την πρόληψη της στηθάγχης και της φεντανύλης κατά του χρόνιου και ισχυρού πόνου. Τα δύο αυτά σκευάσματα συνεισέφεραν το 28% στον κύκλο εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή