Εξαγορά της Slack Technologies από Salesforce

Εξαγορά της Slack Technologies από Salesforce

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες εργασιακές ανάγκες που γεννήθηκαν από την καραντίνα, και αφορούν την πολύ εκτεταμένη χρήση των πλατφορμών επαγγελματικών συναντήσεων και συσκέψεων, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες ανταγωνισμού και εξαγορών, όπως αποδεικνύεται με την απόκτηση της εφαρμογής Slack Technologies από τον όμιλο της Salesforce. Πρόκειται για μια συμφωνία-μαμούθ με τίμημα 27,7 δισ. δολαρίων, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα για τη Salesforce, η οποία είναι και πρωτοπόρος στο πεδίου του υπολογιστικού νέφους. Συν τοις άλλοις, ενδιαφέρεται να επενδύσει στην άνθηση της τηλεργασίας και η Slack Technologies, με τη δημιουργία θεματικών δωματίων συζήτησης, τις ιδιωτικές συνομιλίες και την παροχή υπηρεσιών τηλεσυσκέψεων και μηνυμάτων, της δίνει τη δυνατότητα αυτή, οξύνοντας τον ανταγωνισμό της με τη Microsoft. Η τελευταία, ένας από τους ισχυρότερους και παλαιότερους ομίλους υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, έχει παρουσία στο πεδίο με την υπηρεσία Teams, η οποία καλύπτει τις ψηφιακές επικοινωνιακές ανάγκες επαγγελματικών και μη ομάδων.

Με την εξαγορά της Slack, η Salesforce παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για σύνδεση μεταξύ υπαλλήλων, πελατών και προμηθευτών, αλλά και με τις εφαρμογές που εκείνοι χρησιμοποιούν, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της. Είναι ενδιαφέρον να τονιστεί σε αυτό το σημείο το εξής, το οποίο αναφέρει το BBC: προ τετραετίας, ενδιαφέρον για τη Slack Technologies είχε εκδηλώσει και η Microsoft, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους, οπότε η τελευταία προχώρησε στην επινόηση της υπηρεσίας Teams.

Η προσέγγιση που έκανε η Salesforce ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, δεδομένου ότι η Slack επεδίωκε να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρο την τεράστια μετατόπιση των εργαζομένων σε περιβάλλον τηλεργασίας εξαιτίας της πανδημίας. Η εν λόγω εταιρεία δίνει έμφαση στην ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο, η οποία μπορεί να μετασχηματιστεί σε συζητήσεις εντός ομάδων που συγκροτούνται επιτόπου. Οπότε, η μέθοδος αυτή είναι πολύ πιο ευέλικτη από εκείνη του παραδοσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιουργεί μια ανταγωνιστικότατη αγορά, έχοντας απέναντί της τη Microsoft. Η τελευταία έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο προϊόν, το Teams, στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα βιντεοκλήσης και φωνητικών μηνυμάτων. Συν τοις άλλοις, στο προϊόν αυτό η Microsoft έχει τοποθετήσει και πολλά από τα πακέτα του λογισμικού της Office, κάτι ιδιαιτέρως ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα εν μέσω αναστάτωσης λόγω πανδημίας.

«Αυτό, που εξασφαλίζει με τη Slack η Salesforce είναι να εισχωρήσει εντονότερα στην επικοινωνία και στη συνεργασία των επιχειρήσεων, κάτι επωφελές και για την πρώτη, η οποία πλέον αποκτά παρουσία και σε εταιρείες εκτός κλάδου υψηλής τεχνολογίας», επισημαίνει ο αναλυτής Ρίσι Τζαλούρια της εταιρείας DA Davidson.

Βάσει των συμπεφωνημένων, οι μέτοχοι της εφαρμογής Slack Technologies για κάθε μετοχή τους θα λάβουν 26,79 δολάρια σε ρευστό και 0,0776 της μετοχής από τις κοινές μετοχές της Salesforce, δηλαδή 45,5 δολάρια ανά μετοχή, με βάση την τιμή της μετοχής της Salesforce στο κλείσιμό της την Τρίτη. Οπως επισημαίνει το Reuters, η προσφορά συνιστά προσαύξηση 54% από την αρχική, όταν πρωτοδημοσιεύθηκε η είδηση για την ενδεχόμενη εξαγορά. Από μέρους του, ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce Μαρκ Μπένιοφ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τη συμμαχία των δύο επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντάς την «ιδανική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή