Η Aegean αυξάνει τις πτήσεις εξωτερικού από την περιφέρεια

Η Aegean αυξάνει τις πτήσεις εξωτερικού από την περιφέρεια

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες που έχει δημιουργήσει η πανδημική κρίση είναι προσαρμοσμένο το πτητικό πρόγραμμα της Aegean για τη νέα τουριστική περίοδο του 2021. Η εισηγμένη αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι ενισχύει και αναπτύσσει το δίκτυό της με πολύ περισσότερες απευθείας πτήσεις εξωτερικού στην περιφέρεια και στα νησιά.

Η αιτία; Το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες αποφεύγουν λόγω COVID-19 τις συχνές μετεπιβιβάσεις, παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που επιλέγουν στην Ελλάδα και δεν προχωρούν στον συνδυασμό 2 ή 3 προορισμών. Η τάση αυτή, που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί ωσότου η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, έχει οδηγήσει την αεροπορική στην ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις, στρατηγική που επιτρέπει την προσέλκυση τουριστών από μη παραδοσιακές αγορές, όπως για παράδειγμα η Σκανδιναβία ή η Ρουμανία. 

Σε κάθε περίπτωση, λόγω του ιού η ελκυστικότητα του προορισμού της Αθήνας, όπως εξηγούν στελέχη της αεροπορικής αγοράς, έχει περιοριστεί, παραπέμποντας ενδεχομένως σε παλαιότερες περιόδους, κατά τις οποίες η δημοφιλία της ελληνικής πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού είχε υποχωρήσει λόγω εκτεταμένων επεισοδίων. Σε κάθε περίπτωση, όταν η πανδημία δεν βρισκόταν στον ελληνικό ορίζοντα, η Aegean είχε ανακοινώσει την προσθήκη οκτώ νέων προορισμών από τη Θεσσαλονίκη από τον Απρίλιο του 2020.
Με τα δεδομένα αυτά, κατά την τουριστική περίοδο του 2021, 17 έως 20 αεροσκάφη της Aegean θα πραγματοποιούν απευθείας και αποκλειστικά από τις επτά περιφερειακές βάσεις της συνολικά 65 δρομολόγια εξωτερικού με τακτικές πτήσεις. Η εταιρεία ενισχύει ακόμη τον αριθμό των αεροσκαφών και προσθέτει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια σε περισσότερα από 100.

Ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα 17 έως 20 αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στην περιφέρεια θα επιτρέψουν την ενίσχυση με 33 νέα απευθείας δρομολόγια των βάσεων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στα Χανιά, αλλά και των τριών νέων βάσεων σε Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο. «Με την επιλογή αυτή η Aegean συμβάλλει στις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού προς την περιφέρεια. Παράλληλα, διατηρεί φυσικά τη βάση της Αθήνας με 37-40 αεροσκάφη, ως τον βασικό κόμβο δραστηριότητας του δικτύου της για την προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα μικρότερα νησιά», όπως σημειώνει η αεροπορική.

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021. Ωστόσο, είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις «early booking» προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας. Οφείλουμε, ωστόσο, να προγραμματίζουμε, να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες των επιβατών μας και να δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, μόλις οι υγειονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν», ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή