Κέρδη 2,02 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Pasal Development στο 9μηνο

Κέρδη 2,02 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Pasal Development στο 9μηνο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στέρεες βάσεις μοιάζει να πατάει πλέον η Pasal Development, καθώς η ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης, η μείωση του τραπεζικού δανεισμού, η είσοδος νέου ιδιοκτήτη – μεγαλομετόχου και οι διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου έχουν αρχίσει πλέον να αντανακλώνται και στα οικονομικά αποτελέσματα. Χθες η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, χωρίς δηλαδή την επίδραση της συμφωνίας εξυγίανσης) για την περίοδο του φετινού εννεαμήνου ανήλθαν σε 2,02 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 450.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η ενοποιημένη καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώνεται πλέον σε 18,2 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής θέσης 19,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ολοκληρώθηκε αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ, την οποία κάλυψε ο νέος μέτοχος, ο σουηδικός όμιλος Sterner Stenhus του κ. Ηλία Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα, στις 10 Αυγούστου εκταμιεύτηκε ομολογιακό δάνειο 13,8 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, μέσω του οποίου αναχρηματοδοτήθηκε ο υφιστάμενος δανεισμός ύψους 23,9 εκατ. ευρώ. Ετσι, σήμερα οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου της Pasal Development έχουν υποχωρήσει σε 14,6 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι μέτοχοι ενέκριναν μια ακόμα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 9,1 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 18.204.903 νέων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, με τιμή διάθεσης 1,1 ευρώ εκάστη και με εισφορά μεριδίων επί δύο ακινήτων logistics, ιδιοκτησίας της ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί και μετοχών και ομολογιών της εταιρείας JPA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται σειρά σχολικών συγκροτημάτων. Η εισφορά σε είδος θα χρηματοδοτήσει μέρος της περαιτέρω επέκτασης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εισηγμένης, καθώς η μεν JPA θα εισφέρει 10 σχολικές μονάδες και η NOE θα εισφέρει μέρος από το χαρτοφυλάκιο των συγκροτημάτων logistics που έχει συμφωνήσει να πωλήσει στην Pasal Development, λαμβάνοντας και ποσοστό 19,2% της τελευταίας.

Αντικείμενο της συναλλαγής αποτελούν ακίνητα logistics στην περιοχή του Ασπροπύργου, επιφάνειας 62.500 τ.μ. Το τίμημα έχει οριστεί στα 38 εκατ. ευρώ και η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή