Κοστέλο: Ολοκληρωμένο το σχέδιο της Ελλάδας για τα 32 δισ. ευρώ

Κοστέλο: Ολοκληρωμένο το σχέδιο της Ελλάδας για τα 32 δισ. ευρώ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για την αποτελεσματική αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης εμφανίστηκε ο Ντέκλαν Κοστέλο, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών της Κομισιόν (DG ECFIN), από το βήμα συνεδρίου του Economist.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Η Ελλάδα έχει υποβάλλει ένα καλό και ολοκληρωμένο σχέδιο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχει αυτό το πλάνο» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της χαμηλής παραγωγικότητας. «Μιλάμε για ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην αναβάθμιση του μεγέθους της οικονομίας, αλλά και στην αξιοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι «έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια και το πλάνο βρίσκεται στη σωστή στρατηγική». «Βλέπουμε προσπάθειες να κινηθούμε προς τα εμπρός» συνέχισε, επικαλούμενος ως παράδειγμα το ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Χρ. Σταϊκούρας: Να αδράξουμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί πυλώνες για την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα συνεδρίου του Economist για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. «Η οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και να κάνουμε σωστή διαχείριση του Ταμείου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς μέσα από τη σωστή διαχείριση και τις επενδύσεις, θα υπάρξει ανάκαμψη και ανθεκτικότητα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ειδική μνεία έκανε και στους βασικούς πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης, ιεραρχώντας τις επενδύσεις σε εμβληματικά project, όπως το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και το 5G, στην κοινωνική συνοχή και απασχόληση, καθώς και στις ιδιωτικές επενδύσεις.

«Όλα αυτά υποστηρίζονται από διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους και πρωτοβουλίες κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό το πρότζεκτ θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά» εκτίμησε, στη συνέχεια, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Όσον αφορά του πού ακριβώς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «είμαστε σε μια βάση κοινής συνεργασίας με την Κομισιόν για να διαμορφώσουμε την τελική μορφή του ελληνικού σχεδίου». «Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα» κατέληξε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου. 

Διαβάστε στο moneyreview.gr περισσότερες ειδήσεις από το συνέδριο του Economist

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή