Φαρμακοβιομηχανία για 39 δισ. δολάρια εξαγοράζει η Astrazeneca

Φαρμακοβιομηχανία για 39 δισ. δολάρια εξαγοράζει η Astrazeneca

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίοδο έντονης κινητικότητας βρίσκεται η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, καθώς σήμερα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για να εξαγοράσει την αμερικανική επίσης φαρμακοβιομηχανία Alexion Pharmaceuticals, αντί του ποσού των 39 δισ. δολαρίων κι ενώ εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι μέτοχοι της Alexion θα λάβουν 60 δολάρια σε μετρητά και θα τους αναλογούν περί των 115 δολαρίων στο μετοχικό κεφάλαιο για κάθε μετοχή, είτε στις κοινές μετοχές της AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στις μετοχές στις ΗΠΑ.

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στην ανοσολογία, μπαίνοντας σε ένα νέο τμήμα της ιατρικής, σε ένα νέο τμήμα με γιατρούς και ασθενείς  που δεν μπορέσαμε να καλύψουμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό.

Το φάρμακο της Alexion το οποίο σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το Soliris, που χρησιμοποιείται κατά σπάνιων διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της PNH, μία ασθένεια που προκαλεί αναιμία και θρόμβωση.

Τα έσοδα από το Soliris στο 9μηνο του 2020 σημείωσαν αύξηση 3,6%, διαμορφούμενα στα 3 δισ. δολάρια.

Στην ανακοίνωσή της η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν εγκρίνει τη συμφωνία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ ΄ τρίμηνο του 2021.

Με μια προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου περί των 25 δισ. δολαρίων μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ο Σοριό επιδιώκει να αξιοποιήσει την μεγάλη ενίσχυση της μετοχής της Astrazeneca, η οποία έχει εκτιναχθεί κατά 70% τα τελευταία τρία χρόνια, ωθούμενη από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον καρκίνο.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή