Λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών χωρίς χρήση ασύρματου POS

Λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών χωρίς χρήση ασύρματου POS

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικές πληρωμές στην click away εποχή ακόμη και αν μια επιχείρηση δεν διαθέτει e-shop ή ασύρματο POS, εξασφαλίζουν οι τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Εθνική μέσω αντίστοιχων υπηρεσιών όπως το Alpha e-Commerce, το Eurobank Payment Link και το Key2Pay. 

Με τις υπηρεσίες αυτές οι έμποροι μπορούν να δέχονται παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή email και οι πελάτες τους να προχωρούν στην ολοκλήρωση αγορών από την κάρτα τους, το ψηφιακό πορτοφόλι ή τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο περιβάλλον, μεταξύ φυσικού και ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο διευκολύνει ιδιαίτερα τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν την αναγκαία υποδομή να στηρίξουν τις πωλήσεις τους, και αναμένεται να λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Eurobank, περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις κάνουν ήδη χρήση της υπηρεσίας Eurobank Payment Link από τις οποίες οι 500 μόλις το τελευταίο δίμηνο. Η διαδικασία είναι απλή και εφόσον ο πελάτης δώσει την παραγγελία του στο κατάστημα, π.χ. τηλεφωνικά, η επιχείρηση συμπληρώνει τα στοιχεία του και το ποσό της συναλλαγής, και στη συνέχεια του αποστέλλει έναν ασφαλή σύνδεσμο προκειμένου να ολοκληρώσει την πληρωμή του, πριν επισκεφθεί το κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν (click away) ή πριν του αποσταλεί στο σπίτι.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία Alpha e-Commerce διατίθεται στην αγορά από το 2014, ενώ η Key2Pay της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων λύσεων e-commerce που έχει αναπτύξει η τράπεζα. Για να δημιουργηθεί και να σταλεί στον πελάτη link με αίτημα πληρωμής, η επιχείρηση ακολουθεί 3 απλά βήματα:

Σύνδεση στην πλατφόρμα ePOS της τράπεζας, όπου συμπληρώνονται τα στοιχεία του πελάτη και της συναλλαγής.

Δημιουργία του link με το αίτημα πληρωμής που αποστέλλεται στον πελάτη, για να κάνει την πληρωμή της παραγγελίας του στην επιχείρηση.

Επιλογή του τρόπου επικοινωνίας και αποστολής του link στον πελάτη – αυτόματα με email μέσα από την πλατφόρμα της τράπεζας ή με επεξεργασία και αποστολή από την επιχείρηση (με email, sms ή/και μέσω social media).

Ο πελάτης λαμβάνει το link με το αίτημα πληρωμής και ολοκληρώνει την πληρωμή του online με την κάρτα του, εφάπαξ ή με δόσεις, ενώ λαμβάνει και ηλεκτρονική επιβεβαίωση για την ολοκλήρωση της πληρωμής του.

Οι λύσεις e-commerce υποστηρίζουν όλες τις κάρτες, είτε πρόκειται για πιστωτική είτε για χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα (prepaid) των διεθνών σχημάτων VISA, MasterCard, Maestro ή τρίτων τραπεζών και συνοδεύονται και με προγράμματα άτοκων δόσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή