Pimco: Ποιες μετοχές θα υπεραποδώσουν το 2021

Pimco: Ποιες μετοχές θα υπεραποδώσουν το 2021

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξη για την πορεία του 2021 δηλώνει η Pimco, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund παγκοσμίως, εκτιμώντας ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα ανεβάσει «στροφές» το επόμενο έτος, εξασφαλίζοντας «πιο ήρεμα νερά» για τους επενδυτές.

Το βασικό σενάριο προβλέπει τη σταδιακή ανάκαμψη του παγκόσμιου ΑΕΠ, αλλά και την ανάγκη διατήρησης των υποστηρικτικών πολιτικών, ιδίως στις περιπτώσεις των εύθραυστων οικονομιών. Κι αυτό, διότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα συνεχίσουν να συντηρούν τον κίνδυνο της στασιμότητας.

Ποιες μετοχές θα υπεραποδώσουν

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η Pimco καλεί τους επενδυτές να εμπιστευτούν τις μετοχές, κυρίως των κλάδων, οι οποίοι αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερο από την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και οι οποίοι επηρεάζονται περισσότερο από την τεχνολογική πρόοδο.

Πρόκειται ειδικότερα, για μετοχές εταιρειών της μεταποίησης, των βιομηχανικών υλικών και των μικροτσίπς. Παράλληλα, η αύξηση των αποταμιεύσεων, ως απόρροια της συγκράτησης των καταναλωτικών δαπανών, σε συνδυασμό με τις υποστηρικτικές δημοσιονομικές πολιτικής, αναμένεται να ωφελήσουν τους κλάδους των καταναλωτικών και διαρκών αγαθών.

Στον αντίποδα, η Pimco εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση έναντι των κλάδων της μεταφοράς και της φιλοξενίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο προκλήσεων στην κερδοφορία των επόμενων ετών.

Προτίμηση στην Ιαπωνία

Σε επίπεδο γεωγραφικής προτίμησης, το επενδυτικό fund πιστεύει ότι συγκεκριμένες αναδυόμενες χώρες, όπως η Κίνα και το Περού, καθώς και η Ιαπωνία θα ωφεληθούν περισσότερο από την προσδοκώμενη ανάκαμψη του 2021. 

Όσον αφορά την Ευρώπη, θεωρεί ότι η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει υποστηρικτική, χάρη στη διατήρηση των δημοσιονομικών μέτρων και το 2021. Κάτι το οποίο δεν ίσχυε στους προηγούμενους κύκλους ύφεσης των περιόδων 2008-2009 και 2011-2012.

Ώθηση, στο μεταξύ, θα παράσχουν στη Γηραιά Ήπειρο και τα κονδύλια, ύψους 750 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, ιδίως στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και της ανατολικής Ευρώπης. 

Οι δύο κίνδυνοι

Δεν παραλείπει τέλος, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για δύο βασικές προκλήσεις, οι οποίοι απειλούν κατά κύριο λόγο την πορεία των μετοχών. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ανάπτυξη και τον υψηλότερο πληθωρισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα, ως εκ τούτου, καλεί τους επενδυτές να εμπλουτίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τοποθετήσεις στην ασφαλή αγορά των κρατικών ομολόγων, ιδίως των αμερικανικών και ορισμένων αναδυόμενων, οι οποίες προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή