Στην Cosmote TV τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ

Στην Cosmote TV τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Cosmote TV θα εξακολουθήσουν να μεταδίδονται οι αθλητικές διοργανώσεις του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (UEFA Champions League), όπως και των UEFA Europa League και UEFA Europa Conference, ύστερα από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Team Marketing, η εταιρεία μάρκετινγκ της UEFA με αντικείμενο την εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων των αθλητικών διοργανώσεων. Οπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού, ένας τηλεοπτικός σταθμός ελεύθερης λήψης θα μεταδίδει κάθε Τετάρτη έναν αγώνα του UEFA 
Champions League.
Το τίμημα για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μιας από τις πιο δημοφιλείς, παγκοσμίως, αθλητικές διοργανώσεις παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με το «πακέτο» για το 2021-2024 να περιλαμβάνει το UEFA Europa Conference League όπου θα συμμετέχουν 32 ομάδες. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι προβλέπεται η καταβολή του τιμήματος από τον πλειοδότη σε συνολικά επτά δόσεις. Από αυτές οι τρεις θα πρέπει να καταβληθούν το διάστημα 2021-2022, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα εξοφληθούν τις περιόδους 2022-2023 
και 2023-2024.
Η διατήρηση της διαχείρισης –από το 2014– τηλεοπτικών δικαιωμάτων «θωρακίζει» τη συνδρομητική βάση της Cosmote TV, η οποία αποτελείται από 560.000 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 54% του συνόλου της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης, που συγκεντρώνει 1,1 εκατομμύριο χρήστες. Ωστόσο, η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ δίνει μεγάλη βαρύτητα και στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού οπτικοακουστικού περιεχομένου, πραγματοποιώντας πρότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές.
Εκτός, όμως, από την Cosmote, στη βελτίωση του οπτικοακουστικού περιεχομένου της προσβλέπει και η Nova –ελέγχεται από την United Group– που ανακοίνωσε, χθες, την επίτευξη συμφωνίας με την Bundesliga International, τη θυγατρική της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL). Η συμφωνία περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων από τη σεζόν 2021-2022 έως και το 2024-2025 σε Ελλάδα, Κύπρο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Β. Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Βουλγαρία. Οπως και τους αγώνες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της γερμανικής Bundesliga, το ετήσιο παιχνίδι του γερμανικού Σούπερ Καπ, καθώς και τους αγώνες πλέι οφ ανάμεσα στις δύο πρώτες κατηγορίες.
Πέραν από την ενίσχυση της Nova που ελέγχει τα δικαιώματα της Super League, η BC Partners αναμένεται ότι θα επενδύσει και στον τομέα της τεχνολογίας στην Ελλάδα, με το ιδιωτικό fund να διαθέτει τη θυγατρική τεχνολογική εταιρεία United Cloud, η οποία έχει αναπτύξει και την Over-the-top πλατφόρμα «ΕΟΝ» (σημ.: για την εξασφάλιση του οποίου απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο αλλά και ενεργό συνδρομή).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή