ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήριξη αστέγων από τη Mytilineos

Στήριξη αστέγων από τη Mytilineos

Με επιτυχία και μετρήσιμο θετικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος Κοινωνικός Επιταχυντής Ενταξης Αστέγων, νεοαστέγων και ανθρώπων που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης ή σε χώρους ακατάλληλους. Ο Κοινωνικός Επιταχυντής Ενταξης Αστέγων στην αγορά εργασίας, με την ονομασία HoMellon, είναι μια πρωτοβουλία της Mytilineos, σε συνεργασία με την κοινωνική επιχείρηση KNOWL για την εκπαίδευση και διά βίου μάθηση. Μέσω του προγράμματος, 52% των ωφελουμένων πλέον εργάζονται, 6 εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε επαγγελματικές δεξιότητες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες θέσεις στην αγορά εργασίας και 3 άνθρωποι που ζούσαν στον δρόμο ή σε δομές αστέγων επέστρεψαν και διαμένουν πλέον σε σπίτια.

Ολες οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, χωρίς καθυστέρηση, καταγράφοντας 6 μήνες εντατικής και εξατομικευμένης κατάρτισης από έμπειρους εκπαιδευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εργασιακούς συμβούλους του δικτύου της κοινωνικής επιχείρησης KNOWL. Ταυτόχρονα, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους συνεργάτες του προγράμματος. Συνολικά προσφέρθηκαν 2.100 ώρες διδασκαλίας σε τεχνικές, ψηφιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες –είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά–, απολύτως εξατομικευμένες στο προφίλ, στις ανάγκες και στις επαγγελματικές προσδοκίες κάθε ωφελουμένου ατομικά. Παράλληλα, όλοι οι ωφελούμενοι ανέπτυξαν τα προσωπικά τους βιογραφικά σημειώματα και ενισχύθηκαν περαιτέρω μέσω των προσομοιώσεων συνεντεύξεων με έμπειρα HR στελέχη της αγοράς και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας του ήταν η άμεση εμπλοκή και στενή συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, όπως: UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, Emphasis Foundation, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «Ο Ηφαιστος».