Outliers: H νέα σειρά podcasts της Endeavor Greece

Outliers: H νέα σειρά podcasts της Endeavor Greece

Με media partner το moneyreview.gr

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να γνωρίσουμε -μέσω της νέας σειράς podcasts της Endeavor Greece- τους πιο καινοτόμους και ταχέως αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες έχουμε από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να ακούσουμε τις εμπειρίες των «Outliers», οι οποίοι ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους, μετασχηματίζουν ολόκληρες αγορές και αλλάζουν το αφήγημα της επιχειρηματικότητας.

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, οι άνθρωποι πίσω από τις πιο επιτυχημένες startups σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφηγούνται το δικό τους ταξίδι, καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουν στον κλάδο τους.

Στο πρώτο επεισόδιο του Outliers, καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος ξεκίνησε την πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων, Skroutz.gr, το 2005, χωρίς να έχει επιχειρηματικό πλάνο. 

Σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ  σε ετήσια ακαθάριστα έσοδα, και να αλλάξει ριζικά το πεδίο του e-commerce στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος μίλησε για το πώς αντεπεξήλθε στην τεράστια αύξηση ζήτησης εν μέσω της πανδημίας, το mega-deal με την CVC Capital Partners, και τι προβλέπει για τα φετινά Χριστούγεννα. 

Στο δεύτερο επεισόδιο εμφανίστηκε ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, ιδρυτής και CEO της Matternet και πρωτοπόρος στον κλάδο του drone delivery. H Matternet ξεκίνησε στο Silicon Valley το 2011, και έγινε η πρώτη εταιρεία διανομής μικρών δεμάτων, σε αστικές περιοχές, μέσω drones. 

Σήμερα η εταιρία συνεργάζεται με τη UPS και έχει εξασφαλίσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Ο Ανδρέας μιλάει για τα νεανικά του χρόνια στην Ελλάδα, το άλμα στην Αμερική και τη ‘χρυσή εποχή’ των drones.

Ακολούθησαν οι ιστορίες της Νίκης Γουλιμή (συνιδρύτρια της Nova Credit), ενώ το προσεχές διάστημα έπονται οι ιστορίες του Νίκου Δρανδάκη (ιδρυτή της TaxiBeat), του Philipp Deutscher (Director of Software Development Teamviewer) και πολλών ακόμη. 

Τη σειρά παρουσιάζει ο Παναγιώτης Καραμπίνης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, ενώ την παραγωγή και την επιμέλεια έχει αναλάβει το The Greek Podcast Project. Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο www.outliers.gr, στο www.moneyreview.gr και σ΄ όλες τις πλατφόρμες podcasts (όπως Spotify, και Apple Podcasts). 

Χορηγός Επικοινωνίας του Outliers είναι το Money Review.

Ποια είναι η Endeavor Greece

Η Endeavor Greece ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012 και αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Πρόκειται για έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με την υποστήριξη κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υποστηρίζει 35 επιχειρηματίες, από 26 εταιρείες: Blueground, Centaur, CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, Miroculus, MTI, Orfium, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή