Πιθανό το άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου – Προβληματισμός για αγορά και εστίαση

Πιθανό το άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου – Προβληματισμός για αγορά και εστίαση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανό θεωρεί το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς, όπως είπε, είναι κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά και πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Για τα μέτρα περιορισμού και τα σενάρια για την άρση τους από τη νέα χρονιά, μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Τα μέτρα για την αγορά θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», σημείωσε στο MEGA, λέγοντας πως είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Αναφερόμενος στην αγορά, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε περίπου το 35% του τζίρου του περσινού για τα οργανωμένα καταστήματα, του οποίου το 70% προήλθε από το click away. Λειτούργησε ικανοποιητικά αλλά όχι όπως το φυσικό κατάστημα», είπε. 

Σε ερώτηση αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι εδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες δέκα ημέρες με τον κορωνοϊό.

Οι νέες ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο-τρεις μέρες πριν τις 7 Γενάρη αφού γίνει η ανάλυση του ιικού φορτίου.

Όσο για το πότε θα ανοίξει η εστίαση είπε πως «είναι πολύ δύσκολο να ανακοινωθεί το πότε θα γίνει αυτό. Θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών, τον αριθμό των κρουσμάτων και την επιδημιολογική εικόνα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή