Η Vodafone προχώρησε στην ενεργοποίηση του δικτύου 5G

Η Vodafone προχώρησε στην ενεργοποίηση του δικτύου 5G

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενεργοποίηση του δικτύου πέμπτης γενιάς προχώρησε η Vodafone, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία. Το «Vodafone Giga Network 5G» λειτουργεί ήδη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλέπεται πληθυσμιακή κάλυψη σε ποσοστό 40% μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώνεται το ερχόμενο οικονομικό έτος της Vodafone.

Σύμφωνα με τον πάροχο, η κάλυψη του 40% αφορά, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μεγάλα αστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδος. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μέσα από τον παράλληλο εκμοντερνισμό του υφιστάμενου δικτύου και οι πελάτες 4G της Vodafone «θα επωφεληθούν από βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες –έως και 50%– από την πρώτη ημέρα».

Η εταιρεία διαθέτει ήδη τις πρώτες συσκευές 5G, όπως το Samsung Galaxy Z Fold 2, το Apple iPhone 12 mini, το Samsung Galaxy A42 5G και το Xiaomi Mi 10 Lite, με τον αριθμό των πιστοποιημένων τηλεφώνων να αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις 20 μέσα σε δύο μήνες.

«Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και στις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Vodafone νιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, κατά το λανσάρισμα, χθες, του Vodafone Giga Network 5G.

Η εκκίνηση του δικτύου 5G Vodafone συνοδεύτηκε με τη διαδρομή του τυφλού ποδηλάτη Χρήστου Σανδαλάκη που κατάφερε να τερματίσει, για πρώτη φορά, χωρίς συνοδό. Ενα κινητό προσαρμοσμένο στο κράνος μετέδιδε εικόνα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την επικοινωνία με τον Σωτήρη, συναθλητή και οδηγό του ποδηλάτη. Ο τελευταίος κατάφερε να τερματίσει βάσει των οδηγιών που λάμβανε από απόσταση από τον συναθλητή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή