Αναλαμβάνει τον οίκο Tiffany η νέα γενιά της οικογενείας Αρνό

Αναλαμβάνει τον οίκο Tiffany η νέα γενιά της οικογενείας Αρνό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα γενιά της επιχειρηματικής οικογενείας Αρνό έρχεται στο προσκήνιο χάρις στη διαδικασία εξαγοράς και ενσωμάτωσης του εμβληματικού αμερικανικού οίκου κοσμηματοποιίας Tiffany, όπου ο 28χρονος Αλεξάντρ Αρνό αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού αντιπροέδρου με αρμοδιότητα σε προϊόντα και επικοινωνία. Εργο του είναι να συνδράμει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου, Αντονι Λετρού.

Η αναλύτρια της Bernstein, Λούκα Σόλκα, επισημαίνει πως «η σύζευξη έμπειρων διευθυντών με τα ανερχόμενα μέλη της οικογένειας, και τους πιθανούς μελλοντικούς ηγέτες, δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον συνεργασίας». Ο οίκος Tiffany, μετά μία διελκυστίνδα διαβουλεύσεων και αντιπαραθέσεων, τελικώς εντάχθηκε στον όμιλο LVMH, που έχει δημιουργήσει ο Μπερνάρ Αρνό, πατέρας του Αλεξάντρ, του τρίτου από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Πρόκειται για ένα άλμα, μιας και ο 28χρονος γόνος μέχρι πρότινος διοικούσε μία μικρή εταιρεία βαλιτσών, τη Rimowa, την οποία αγόρασε ο Μπερνάρ Αρνό το 2016. Σπούδασε μηχανικός στο Παρίσι και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τη McKisney και την KKR στις ΗΠΑ, όπου θα βρεθεί και πάλι, μιας και στη Νέα Υόρκη είναι τα κεντρικά του Tiffany. Οταν εντάχθηκε στον πατρικό όμιλο LVMH ασχολήθηκε με την ψηφιακή καινοτομία και την εκπαίδευσή του στην άσκηση διοίκησης στον οίκο Fendi και κατόπιν μετακόμισε στη Rimowa. Οι βαλίτσες αποτελούν μόνον μικρό μέρος των δραστηριοτήτων στη μόδα και τα δερμάτινα είδη της LVMH, oι οποίες αντιστοιχούν στο 40% και πλέον από τις πωλήσεις του ομίλου στα 53,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

Ο Αλεξάντρ Αρνό, όπως και τα αδέλφια του από δύο γάμους του Μπερνάρ Αρνό, έχουν αναλάβει θέσεις στην εταιρεία, ώστε να δοκιμαστούν. Βέβαια, ο πατέρας τους, στα 71 του σήμερα, δεν πρόκειται συντόμως να αποσυρθεί. «Ο Μπερνάρ Αρνό διαμορφώνει μία δίκαιη διαδικασία διαδοχής για τα παιδιά του, δοκιμάζοντάς τα», δήλωσε ο Φιλίπ Πελέ-Κλαμόρ, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Επιχειρήσεων HEC Paris. Τέσσερα από τα πέντε παιδιά του συμμετέχουν σήμερα στην εταιρεία, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με κριτήριο τη χρηματιστηριακή της αξία μετά τη Nestle SA. Τέλος σημειώνεται πως ο Mπερνάρ Αρνό έχει περιουσία με καθαρή αξία περίπου 114 δισ. δολαρίων μέσω των συμμετοχών του στη LVMH και την Carrefour SA, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο στην Ευρώπη και τον τέταρτο πλουσιότερο στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή