Εστιατόρια στη Βαυαρία θα βάλουν λουκέτο

Εστιατόρια στη Βαυαρία θα βάλουν λουκέτο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στη Βαυαρία απειλούνται με οριστικό λουκέτο, λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και παρά την οικονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή και την κεντρική κυβέρνηση.
Oπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Εστιατόρων «Dehoga», ένας στους τέσσερις εστιάτορες σκέφτεται να κλείσει άμεσα και οριστικά την επιχείρησή του μετά και τη νέα παράταση του γενικού lockdown μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα, πάντως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για το άνοιγμα καταστημάτων και εστιατορίων σε όλη τη Γερμανία, παρά την απαγόρευση. Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, οι Πράσινοι ζήτησαν σήμερα επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Η συμπρόεδρος του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει μέχρι τότε προκειμένου να επιβάλει μέτρα όπως η ενίσχυση της εργασίας από το σπίτι και η διάθεση δωρεάν μασκών τύπου FFP-2 σε όλους τους πολίτες.

Περισσότερη τηλεργασία ζήτησε από τους εργοδότες και ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD), χαρακτηρίζοντας «ανευθυνότητα» την εσκεμμένη παρακώλυση της εργασίας από το σπίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή