Ο Μασκ κερδίζει σε 1 λεπτό όσα ο Eλληνας εργαζόμενος σε 44 χρόνια

Ο Μασκ κερδίζει σε 1 λεπτό όσα ο Eλληνας εργαζόμενος σε 44 χρόνια

ο-μασκ-κερδίζει-σε-1-λεπτό-όσα-ο-eλληνας-ε-561233683

O μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψει έως και 44 χρόνια, τουλάχιστον, για να βγάλει τα χρήματα που κερδίζει μέσα σε μόλις… 1 λεπτό ο Ελον Μασκ, CEΟ της Tesla, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η AddictiveTips.com στο περιβάλλον των εργαζομένων σε 22 χώρες στην Ευρώπη.

H μετοχή της Tesla από τα 88 δολάρια που βρισκόταν στις αρχές του Ιανουαρίου του 2020, την περασμένη εβδομάδα έφτασε να διαπραγματεύεται στα 880 δολάρια, έχοντας πραγματοποιήσει μια ιλιγγιώδη άνοδο της τάξης του 900%. Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων αγγίζει πλέον τα 203 δισ. δολ. (σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index), ενώ η περιουσία του Μπέζος κινείται στα 183 δισ. δολ.

Ο Μασκ είχε αρχικά ξεπεράσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στις αρχές Νοεμβρίου του 2020 όταν έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, στη συνέχεια ξεπέρασε και τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης. 

Τον Δεκέμβριο άφησε πίσω του και τον Γάλλο μεγιστάνα, επενδυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο Moët Hennessy Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, πριν πάρει στις 8 Ιανουαρίου τα σκήπτρα από τον CEO της Amazon.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε η εταιρεία, ο Μασκ κερδίζει… 775.418 ευρώ το λεπτό, ποσό που για πολλούς Ευρωπαίους εργαζομένους δεν φτάνει μία… ζωή για να το κερδίσουν δουλεύοντας. Συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία ο μέσος εργαζόμενος θα χρειαστεί να δουλέψει 88 χρόνια και εννέα μήνες για να «βγάλει» το εισόδημα… 60 δευτερολέπτων του γεννημένου στη Νότιο Αφρική δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Σλοβάκοι εργαζόμενοι, οι οποίοι χρειάζεται να δουλέψουν 77 χρόνια και οκτώ μήνες για να ισοφαρίσουν τα κέρδη ενός λεπτού του Μασκ, ενώ ακολουθούν οι Λιθουανοί με 69 χρόνια. Η Ουγγαρία (56 έτη και 6 μήνες), η Ρουμανία (56 έτη και 6 μήνες επίσης), η Εσθονία (51 έτη και 9 μήνες), η Κροατία (51 έτη και 9 μήνες) και η Πολωνία (51 έτη και 9 μήνες) είναι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι πολίτες θα πρέπει να ξοδέψουν πάνω από 50 χρόνια δουλεύοντας για να δημιουργήσουν τα 775.418 ευρώ που κερδίζει ο Μασκ μέσα σε ένα λεπτό. 

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται πάνω από το μέσο της κατάταξης και στην όγδοη θέση μεταξύ των 22 χωρών, με τον μέσο Ελληνα εργαζόμενο να χρειάζεται να δουλέψει 44 χρόνια και πέντε μήνες.

Σε… καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι πολίτες του Λουξεμβούργου, οι οποίοι χρειάζεται να δουλέψουν το μικρότερο χρονικό διάστημα για να κερδίσουν την περιουσία 60 δευτερολέπτων του CEO της Tesla, δηλαδή 12 χρόνια και 8 μήνες, και ακολουθούν οι Αυστριακοί και Δανοί με λίγο περισσότερο από 14 χρόνια. Από όλες τις χώρες που εξετάστηκαν, κατά μέσον όρο οι Ευρωπαίοι θα χρειαστούν 27 χρόνια.

Σημειώνεται πως όλοι οι υπολογισμοί της έρευνας βασίζονται στο ότι ο Ελον Μασκ εργάζεται κατά μέσον όρο 62,5 ώρες την εβδομάδα (στατιστική που βρέθηκε σε μελέτη του Harvard Business Review) και ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσον όρο 40 ώρες την εβδομάδα. Τα στοιχεία για τους μισθούς σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που περιλαμβάνονται αφορούν τον μεικτό μέσο ετήσιο μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στη συγκεκριμένη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή