Βραβείο στην Cosmote για το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Βραβείο στην Cosmote για το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης

Το βραβείο για «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» απέσπασε, για μία ακόμη φορά, το δίκτυο Cosmote κινητής στα βραβεία Speedtest AwardsTM της Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet. Η Cosmote, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G, βραβεύθηκε για όγδοη συνεχόμενη φορά από την Ookla® επιτυγχάνοντας σκορ ταχύτητας (Speed ScoreTM) 51.39, (2ος: 28.49 και 3ος: 25.62). Επίσης, οι ταχύτητες download μετρήθηκαν κατά 64% υψηλότερες από εκείνες του δεύτερου παρόχου και 83% υψηλότερες από του τρίτου.

«Είμαστε υπερήφανοι που και για το 2020 το δίκτυο Cosmote αναδείχθηκε από την Ookla® ως “το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα”. Δεν σταματάμε εδώ. Εχοντας φέρει πρώτοι το 5G στην ελληνική αγορά, θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας για να απολαμβάνουν οι συνδρομητές μας κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και mobile Internet στη νέα ψηφιακή εποχή. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους μας, που με τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια διατηρούν στην κορυφή το δίκτυο Cosmote, μένοντας πιστοί στο όραμά μας για έναν κόσμο καλύτερο για όλους με την αξιοποίηση της τεχνολογίας», δήλωσε σχετικά ο Executive Director Network Development & Operations Ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Τσώνης.

Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2020» βασίστηκε σε περίπου 460.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τα τεστ έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest® σε πραγματικές συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android. Με περισσότερους από 13.500 servers παγκοσμίως, εκατομμύρια τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες της Ookla®, με το σύνολό τους να έχει ξεπεράσει τα 33 δισεκατομμύρια, από το 2006.

Επίσης, η Cosmote, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εξελίσσει συνεχώς το δίκτυο κινητής της, που είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου κινητής κατά 77%, γεγονός που έχει επιτρέψει τον τετραπλασιασμό της κίνησης mobile data, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία που απολαμβάνουν οι χρήστες.

Σήμερα το δίκτυο 5G της εταιρείας, που είναι διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, εμφανίζει, σε συγκεκριμένες περιοχές, μέγιστες ταχύτητες που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1 Gbps. Η πληθυσμιακή κάλυψη του Cosmote 5G αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος της χρονιάς και θα αναπτύσσεται σταδιακά με την ενσωμάτωση του νέου φάσματος συχνοτήτων που απέκτησε, πρόσφατα, η πάροχος μέσω του διαγωνισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).