Οι εργαζόμενοι της Google συστήνουν διεθνές συνδικάτο

Οι εργαζόμενοι της Google συστήνουν διεθνές συνδικάτο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία ενός συνδικάτου που θα έχει παγκόσμιες διαστάσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Google, λίγες εβδομάδες μετά την ίδρυση του συνδικαλιστικού οργάνου Alphabet Workers Union στις ΗΠΑ. Οπως αναφέρει το Business Insider, το νέο αυτό συνδικάτο, γνωστό με την ονομασία Alpha Global προέκυψε από το UNI Global Union, ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί 20 εκατομμύρια εργαζομένους παγκοσμίως και διατηρεί ενεργή παρουσία σε 10 χώρες μεταξύ των οποίων τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Βρετανία. 

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πόσοι προσωρινοί ή πόσοι εργαζόμενοι που διατηρούν σύμβαση με την Google έχουν ενταχθεί στο νέο σωματείο, ενώ είναι πολύ πιθανό αυτοί που θα συμμετάσχουν να αποτελούν, τουλάχιστον σε αυτή την φάση, ένα μικρό αριθμό των εργαζομένων του τεχνολογικού γίγαντα. 

Στόχος της  Alpha Global είναι να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Alphabet για πλήρη απασχόληση, καθώς και για αυτά των προσωρινών εργαζομένων, των πωλητών και των συμβασιούχων, δήλωσε η UNI Global. «Τα προβλήματα στο Alphabet… δεν περιορίζονται σε καμία χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η γενική γραμματέας της UNI,  Global Κρίστι Χόφμαν. 

Σε κοινή τους ανακοίνωση, εκπρόσωποι του νέου συνδικαλιστικού οργάνου ανέφεραν ότι «αρκετοί εργαζόμενοι έχουν μπει στον δρόμο του συνδικαλισμού και της συλλογικής διαπραγμάτευσης», ενώ επεσήμαναν ότι οι εργαζόμενοι δημιουργούν δημοκρατικούς οργανισμούς για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και να αγωνίζονται συλλογικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή