Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8% άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως εξήγησε με την προσαρμογή των αντικειμενικών αξίων σε κάποιες περιοχές ο φόρος θα μειωθεί, αλλά όπου είναι απαραίτητο θα αυξηθεί. 

Με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά» ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι τα μέτρα στο υγειονομικό πεδίο που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία, αλλά και υπογράμμισε πως το υπουργείο έχει τα εφόδια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. «Το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα», σημείωσε επίσης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αν και οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες, το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας» είπε.

«Κούρεμα» ενοικίων

Αναφερόμενος στην απόφαση για μηδενικά ενοίκια για την επαγγελματική στέγη είπε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έρθει την Πέμπτη στη Βουλή. Όσο για το τι θα γίνει μετά τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να αξιολογηθεί, όπως σημείωσε, το επόμενο διάστημα. 

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις για συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ενώ υπενθύμισε ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Πηγή: moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή