Ζητούν αλλαγή του βασικού κριτηρίου ένταξης στην επιστρεπτέα 6

Ζητούν αλλαγή του βασικού κριτηρίου ένταξης στην επιστρεπτέα 6

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη επανεξέτασης από την κυβέρνηση των κριτηρίων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι είναι άδικο να λαμβάνονται υπόψη οι μήνες Ιανουάριος – Φεβρουάριος του 2020, οπότε οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν κανονικά, και οι αντίστοιχοι μήνες του 2021 και ζήτησε αντ’ αυτού το κριτήριο να είναι το συνολικό εισόδημα των επιχειρήσεων για το 2020. «Διαφορετικά, πάρα πολλές επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η εικόνα επιχειρήσεων εστίασης στο Κολωνάκι και στον Κεραμεικό να βάζουν λουκέτο, αποδεικνύει ότι «δεν υπάρχει άλλη αντοχή». Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σχολίασε και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δηλώνοντας ότι «το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το λιανεμπόριο ευθύνεται που ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία».

Μόνο έτσι, συμπληρώνει, μπορεί να εξηγηθεί η ευκολία με την οποία λαμβάνεται η απόφαση για νέο κλείσιμο καταστημάτων και για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Πρόκειται, όπως σημειώνει, για μία «εντελώς εσφαλμένη άποψη που κατά τη γνώμη μου προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει».

Αυστηρά μέτρα

«Μέχρι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούσαν υποδειγματικά –όποτε τους δινόταν η άδεια λειτουργίας– εφαρμόζοντας με συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις, περιορισμό στον αριθμό των καταναλωτών εντός καταστήματος. Και αυτό γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην προστασία της δημόσιας υγείας. Πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί ο κορωνοϊός όταν υπάρχει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά; Πού αλλού εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα;», υπογραμμίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή