«Σπιντάρουν» οι κύριες συντάξεις – Παγώνουν οι επικουρικές

«Σπιντάρουν» οι κύριες συντάξεις – Παγώνουν οι επικουρικές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωστής Χατζηδάκης μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης το οποίο προβλέπει άμεσα την χορήγηση της εθνικής σύνταξης σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Υπουργός προτεραιότητα θα δοθεί στις αιτήσεις των κύριων συντάξεων και δη σε όσες  έχουν υποβληθεί πριν το 2018. Υπολογίζονται περί στις 15.000 περιπτώσεις. Το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων φθάνει τις 174.000. 

Από τη στιγμή όμως που το βάρος δίνεται στις κύριες συντάξεις μένουν πίσω τα συνταξιοδοτικά αιτήματα για τις επικουρικές πιέζοντας ακόμη περισσότερο το σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Βέβαια ο αριθμός τους είναι μικρότερος περίπου 120.000 αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέος. Έτσι το μείγμα νέα αιτήματα επικουρικών και μείωση του ρυθμού τους έκδοσης αυξάνουν πλέον  τον κίνδυνο για περαιτέρω διόγκωση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων. Αυτό θα όπως καταλαβαίνουμε θα δημιουργήσει μια μετατόπιση του προβλήματος από το κλάδο της κύρια ασφάλισης στον κλάδο της επικουρικής. Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο MR

BofA: Τα ελληνικά ομόλογα βρήκαν δύο μεγάλους αγοραστές

Μια είδηση που χάθηκε 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή