Ν. Παπαθανάσης στο «MR»: Γνωρίζουμε το πρόβλημα – Θα βάλουμε πλάτες

Ν. Παπαθανάσης στο «MR»: Γνωρίζουμε το πρόβλημα – Θα βάλουμε πλάτες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πολιτεία οφείλει να παρακολουθεί και να προλαμβάνει». Με τη φράση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εξηγεί την απόφαση για το καθολικό lockdown στην Αττική και διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Στην εφόλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο moneyreview.gr τονίζει πως θα συνεχιστούν οι στοχευμένες παρεμβάσεις για τους κλάδους που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία, αλλά και αναγνωρίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν δομικές αδυναμίες της οικονομίας στην μετά- Covid εποχή. Παρουσιάζει δε τα εργαλεία και τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων. 

Τι πιστεύετε ότι συνέβη και οδηγηθήκαμε σε νέα σκληρότερα μέτρα;
Όπως γνωρίζετε, ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ειδικούς επιστήμονες και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας. Σε συνέχεια της πορείας του επιδημιολογικών εξελίξεων ζήτησε από τους ειδικούς να συνεδριάσουν και να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη και τις προτάσεις τους, όπως και έγινε. Από την πρώτη στιγμή της διαχείρισης αυτής της πρωτοφανούς κρίσης έχουμε τονίσει ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών που παρακολουθούν και αναλύουν τα δεδομένα νυχθημερόν. Σε μια τόσο δυναμική κατάσταση, όπως είναι η πανδημία που πλήττει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, η Πολιτεία οφείλει να παρακολουθεί και να προλαμβάνει. Να βρίσκεται με όσα μέσα διαθέτει ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις ώστε να προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση την ανθρώπινη ζωή. Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έδειχνε ότι υπήρξε αυξητική τάση του ιού και έτσι χρειάστηκε να παρθούν νέα μέτρα, ακόμα πιο περιοριστικά. Γνωρίζουμε όλα τα προβλήματα αλλά και την κόπωση όλων μας. Ας είμαστε, όμως, και αυτήν τη φορά ψύχραιμοι και πειθαρχημένοι ώστε να ξεπεράσουμε μια ώρα γρηγορότερα και αυτήν τη δυσκολία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο moneyreview.gr  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή