Αιτήσεις για επιδότηση εισφορών εργαζομένων για τον Ιανουάριο

Αιτήσεις για επιδότηση εισφορών εργαζομένων για τον Ιανουάριο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος αιτήσεων για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», και συγκεκριμένα για τους εργαζομένους που εντάχθηκαν σε αυτό κατά τον μήνα Ιανουάριο, ξεκίνησε από χθες, με το υπουργείο Εργασίας να επισημαίνει ότι η υποβολή αιτήσεων β΄ βάσης καθώς και ορθών επαναλήψεων θα διαρκέσει έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2021. Προσοχή όμως, η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων αφορά τη β΄ φάση του προγράμματος και τον μήνα Ιανουάριο.

Υπάρχει βέβαια πρόβλεψη και για τους προηγούμενους μήνες, όμως η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων – δηλώσεων ένταξης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τη β΄ φάση καθώς και ορθής επανάληψης αυτών για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 δίνεται έως τις 21 Φεβρουαρίου για εργαζομένους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση β΄ φάσης του μήνα καθώς και για τους εργαζομένους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της β΄ φάσης.

Οπως επισημαίνει μάλιστα το υπουργείο Εργασίας, πριν υποβληθούν οι διορθώσεις για τους εργαζομένους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της β΄ φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν την τελευταία δήλωσή τους για τη β΄ φάση και να ενημερωθούν για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές.

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται επίσης, έως τις 14 Φεβρουαρίου, σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Αναλυτικά, έως και τις 14/2/2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι είχαν εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr έως και τις 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Αντίστοιχα, έως τις 14/2/2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2020 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, έως και τις 20/10/2020, καθώς και στους ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή