Επίδομα θέσης και πριμ επίτευξης στόχων στο νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Επίδομα θέσης και πριμ επίτευξης στόχων στο νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

επίδομα-θέσης-και-πριμ-επίτευξης-στόχ-561258502

Ειδικό επίδομα θέσης από 100 έως 2.200 ευρώ ανά μήνα προβλέπει το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ισχύσει από τον Ιούνιο, οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων δεν θα συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με την προϋπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση ή το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και με τα καθήκοντα της κάθε θέσης.

Πηγές της ΑΑΔΕ διαβεβαιώνουν πως με την εφαρμογή των νέων διατάξεων κανένας υπάλληλος δεν θα υποστεί μείωση αποδοχών, αντίθετα, ανάλογα με τη θέση που έχει ο καθένας, θα προκύψουν και μισθολογικές αυξήσεις.

Η ειδική αμοιβή θέσης καταβάλλεται στον υπάλληλο υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής του στη διαδικασία της ετήσιας αξιολόγησης. Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμετάσχει σε αυτή και μέχρι την επόμενη αξιολόγηση θα λαμβάνει μόνο τις βασικές αποδοχές, το οικογενειακό επίδομα και τα επιδόματα απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών και επικίνδυνης – ανθυγιεινής εργασίας εάν τα δικαιούται από τη θέση του. Θα καταρτισθεί ειδικό σύστημα βαθμολογικής κατάταξης των θέσεων εργασίας και η κατάταξη υπαλλήλων στους βαθμούς των θέσεων εργασίας.

Επίσης, το μισθολόγιο προβλέπει ετήσιο πριμ επίτευξης στόχων, το οποίο είναι μια επιπλέον ειδική αμοιβή θέσης αν ο υπάλληλος έχει επιτύχει το 100% του στόχου ή μέρος αυτής αν έχει επιτύχει το 95% του στόχου και άνω. Το πριμ προσαυξάνεται όταν υπάρχει υπέρβαση του στόχου.

Το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ορίζει 13 μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και 19 κλιμάκια για τους τεχνολογικής (ΤΕ) και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Ο βασικός εισαγωγικός μισθός για τους ΥΕ είναι 780 ευρώ, για τους ΔΕ 858, για τους ΤΕ 1.037 και για τους ΠΕ 1.092 ευρώ. Οι δύο πρώτες κατηγορίες (ΥΕ και ΔΕ) ανεβαίνουν μισθολογικό κλιμάκιο ανά τριετία και οι άλλες δύο ανά διετία.

Ωστόσο, υπάλληλοι όλων των κατηγοριών οι οποίοι βαθμολογούνται επί τρεις συνεχείς ετήσιες αξιολογήσεις με βαθμολογία ίση ή υψηλότερη του 95% λαμβάνουν ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο βασικού μισθού.

Στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος βαθμολογείται ως ανεπαρκής, διερευνάται η δυνατότητα επιμόρφωσης ή άλλων δράσεων βελτίωσης της απόδοσής του και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν αποτύχει σε τρεις συνεχείς ετήσιες αξιολογήσεις, μπορεί να ανασταλεί η μισθολογική εξέλιξή του για ένα έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή