Σταθεροποίηση μετά τον δύσκολο Ιανουάριο

Σταθεροποίηση μετά τον δύσκολο Ιανουάριο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπια ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας, με τις στηρίξεις να εντοπίζονται στις τράπεζες καθώς και άλλους τίτλους που είχαν πιεστεί τις προηγούμενες ημέρες. Πάντως, ο Φεβρουάριος έως τώρα έχει θετική εικόνα για το Χ.Α. μετά τον δύσκολο Ιανουάριο, με την περαιτέρω πορεία του να αναμένεται να καθοριστεί από τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό μέτωπο και τις συνέπειες του νέου γενικού lockdown, καθώς και την τελική του διάρκεια, με τους ξένους οίκους να εκτιμούν πως το τρέχον τρίμηνο η ελληνική οικονομία θα σημειώσει βαθιά ύφεση. Η βραχυπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη έχει, ωστόσο, γυρίσει και πάλι οριακά σε ανοδική, όπως σημειώνουν οι εγχώριοι αναλυτές.

Ετσι, την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776,09 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,22%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 38,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 0,14% στις 1.848,22 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησής ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 1.104,11 μονάδες και ο τραπεζικός υπεραπέδωσε κλείνοντας με κέρδη 1,08% στις 454,03 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,5%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του Φεβρουαρίου για δεύτερη εβδομάδα, ενώ πτωτικά κινήθηκε ο τραπεζικός δείκτης, κατά 0,97%.

Η νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ξάφνιασε την αγορά, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Αν και η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα είναι ακόμη επιβαρυμένη, η τάση των κρουσμάτων σε χώρες με σημαντικό οικονομικό στίγμα έχει καθαρά πτωτική εικόνα. Διεθνώς οι επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο στον τομέα των εμβολιασμών και αυτό δικαιολογεί την ανθεκτικότητα των αγορών παρά την καταγραφή συνεχών ιστορικών υψηλών.

Στο εσωτερικό, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε πιο παραγωγικές συζητήσεις όπως η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, οι εκδόσεις ομολογιακών δανείων και η ολοκλήρωση των νομοσχεδίων για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει αφυπνίζοντας και τμήμα της επενδυτικής κοινότητας, που αν και κινείται επιλεκτικά ακόμη, φαίνεται να διατηρεί επαφή με τα εγχώρια επιχειρηματικά δρώμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή