Δημιουργείται κοινότητα ελληνικής καινοτομίας από ΣΕΒ και Endeavor

Δημιουργείται κοινότητα ελληνικής καινοτομίας από ΣΕΒ και Endeavor

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece δημιουργούν την κοινότητα των Ελλήνων που διακρίνονται διεθνώς για το καινοτόμο έργο τους. Η κοινότητα αυτή περιλαμβάνει επιχειρηματίες, επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία μοιράζονται γνώσεις, συνδέσεις και πόρους με ελληνικές ταχέως αναπτυσσόμενες startups. Οι τελευταίες, συμμετέχοντας στην κοινότητα Ελλήνων που καινοτομούν, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με κορυφαίες στην κατηγορία τους εταιρείες, να αποκτήσουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν διεθνώς.

Η εν λόγω κοινότητα είναι ανοιχτή σε όλους τους Ελληνες επιχειρηματίες, μέντορες, επενδυτές και στελέχη τεχνολογικών εταιρειών που συνδέονται με το οικοσύστημα καινοτομίας παγκοσμίως και επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος. Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι με ορίζοντα το 2025 το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας να αποτελείται από εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχοντας δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την εν λόγω πρωτοβουλία θα παρουσιάσουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece στο παγκόσμιο ψηφιακό συνέδριο «Καινοτόμοι Ελληνες» που συνδιοργανώνουν στις 2-3 Μαρτίου. Το «παρών» θα δώσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρ. Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης και κορυφαία στελέχη τεχνολογικών ομίλων, νεοφυών εταιρειών και κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή