ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακό συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τη Mytilineos

Διαδικτυακό συνέδριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τη Mytilineos

Με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και της οικονομίας των μηδενικών ρύπων, και αφού έχει ασπαστεί πλήρως τις βασικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές αρχές και τις αρχές διακυβέρνησης (ΕSG), η Mytilineos παρουσιάζει την Πέμπτη τους στόχους και τις δεσμεύσεις της για τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος τα επόμενα χρόνια. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο διαδικτυακού συνεδρίου που διοργανώνει η ίδια η εταιρεία –αποκλειστικά εστιασμένο στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, που, μαζί με τα κριτήρια διακυβέρνησης, απαρτίζουν τους δείκτες ESG για τη βιώσιμη ανάπτυξη– με σκοπό να αναδείξει σημαντικά σύγχρονα ζητήματα και να θέσει υψηλούς στόχους για την αειφορία. 

Το συνέδριο με τίτλο «Net Zero Action: From challenge to opportunity for accelerated & sustainable value creation» θα έχει ως προσκεκλημένους διακεκριμένους Ευρωπαίους ομιλητές, εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και θεσμικών φορέων, που θα ανταλλάξουν απόψεις και θα τοποθετηθούν σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων για την κλιματική αλλαγή που σήμερα είναι πιο επίκαιρη και καθοριστική από ποτέ.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με τη συζήτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Mytilineos Ευάγγελου Μυτιληναίου με την Dana Perking, επικεφαλής Bloomberg EMEA, με θέμα: «Net Zero Carbon Footprint by 2050».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρώτο πάνελ συζήτησης με τίτλο «The Burning Platform: Climate Change as the Imperative of our Time», στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Birol Fatih, Chief Economist, International Energy Agency, OECD (συμμετοχή με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), Handley Peter, Head of Unit, Energy Intensive Industries and Raw Materials, DG GROW – European Commission, Καλτσάς Ιωάννης, επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας για την  Ελλάδα και την Κύπρο. Οι ομιλητές θα εστιάσουν σε θέματα όπως η σημασία της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη για διεθνή δράση, αναλύοντας παράλληλα τα βασικά σημεία της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Το δεύτερο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Turning the Action for Climate Change into an Opportunity for Accelerated & Sustainable Value – The Case of Greece» θα επικεντρωθεί στην ανταπόκριση της Ελλάδας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, η Λαζαράκου Βασιλική, πρόεδρος – Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ο Λαζαρίδης Σωκράτης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τέλος, το τρίτο πάνελ συζήτησης, «Turning the Action for Climate Change into an Opportunity for Accelerated & Sustainable Value – The Business Perspective», θα φιλοξενήσει ανώτερα στελέχη εταιρειών και βιομηχανιών που θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το πώς προσεγγίζουν οι επιχειρήσεις τις ESG δεσμεύσεις και πώς αυτές συνδέονται με το αναπτυξιακό και το επενδυτικό όραμα.