Καμπανάκι Deutsche Bank για χρεοκοπίες και εταιρείες-ζόμπι στην Ελλάδα

Καμπανάκι Deutsche Bank για χρεοκοπίες και εταιρείες-ζόμπι στην Ελλάδα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα στήριξης των οικονομιών που έλαβαν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησαν μέσα στο 2020 έναν ενάρετο κύκλο μεταξύ κρατών, τραπεζών και επιχειρήσεων. Εάν διατηρηθεί, αυτή θα μπορούσε να γίνει η πλατφόρμα μιας ισχυρότερης οικονομικής ανάκαμψης. Όμως όπως τονίζει η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της, ο ενάρετος άξονας είναι εύθραυστος και μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε έναν φαύλο κύκλο, εάν οι κυβερνήσεις άρουν τη στήριξη για τις επιχειρήσεις -μέσω των προγραμμάτων αναστολών εργασίας και των εγγυήσεων για δάνεια- πρόωρα. 

Όσο περισσότερο διαρκεί η πανδημία, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος ότι τα χρέη που συσσώρευσαν οι επιχειρήσεις στο πρώτο lockdown θα αποδεχθούν μη βιώσιμα. «Η Ευρώπη μπορεί να μην έχει πρόβλημα με εταιρείες-ζόμπι ακόμα, αλλά για να τις αποφύγει, θα χρειαστεί έξυπνη πολιτική», τονίζει η Deutsche Bank. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή