Νέος ψηφιακός «παίκτης» στον τραπεζικό κλάδο

Νέος ψηφιακός «παίκτης» στον τραπεζικό κλάδο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προστασία καταθέσεων στους πελάτες της στην Ελλάδα που διατηρούν καταθετικό λογαριασμό προσφέρει η Revolut, θέτοντας σε λειτουργία την εξειδικευμένη ευρωπαϊκή τραπεζική άδειά της, που εκδόθηκε στη Λιθουανία. Η Revolut, διαθέτοντας πλέον τραπεζική άδεια, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες που έχει στη χώρα μας να αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους σε Revolut Bank, εξασφαλίζοντας προστασία στις καταθέσεις τους, μέσω του συστήματος εγγύησης καταθέσεων στο οποίο εντάσσεται ως εξειδικευμένο πιστωτικό ίδρυμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι χρήστες στην Ελλάδα μπορούν ήδη να αναβαθμίσουν τον λογαριασμό τους σε Revolut Bank μέσω μιας εφαρμογής, διαδικασία που απαιτεί μόλις λίγα λεπτά. «Το λανσάρισμα της τράπεζας στην Ελλάδα θα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πελάτες μας και θα μας επιτρέψει να εισαγάγουμε μια σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Virgilijus Mirkés, διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank.  

Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία fintech που ιδρύθηκε από τους κ. Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko, ρωσικής και ουκρανικής καταγωγής αντίστοιχα, ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέροντας μεταφορές χρημάτων και συνάλλαγμα. Οι ιδρυτές της ζουν στην Αγγλία και έχουν εργαστεί ο πρώτος στην Credit Suisse και στη Lehman Brothers και ο δεύτερος στον τομέα των χρηματοοικονομικών συστημάτων για λογαριασμό μεγάλων επενδυτικών τραπεζών. Σε μόλις πέντε χρόνια, η Revolut, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προσείλκυσε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 270.000 πελάτες στην Ελλάδα. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει, εκτός από καταθετικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες και προϊόντα καταναλωτικής πίστης στη Λιθουανία και στην Πολωνία και εξετάζει τη δυνατότητα επέκτασής της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Εως σήμερα, ο όμιλος Revolut έχει συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια από γύρους χρηματοδοτήσεων και η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αξίας του ανήλθε στα 5,5 δισ. δολάρια. Την περασμένη χρονιά, η Revolut λάνσαρε την εξειδικευμένη της τράπεζα σε Πολωνία και Λιθουανία προσφέροντας ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά πιστωτικά προϊόντα και στις δύο χώρες. Η εξειδικευμένη τραπεζική άδεια επιτρέπει στη Revolut Bank να προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής της, καθώς και μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται από άλλες εταιρείες του ομίλου Revolut.

Μέσα από την εφαρμογή της Revolut, οι χρήστες μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύουν κάθε μήνα για τις αγορές τους και να θέτουν όρια στα μηνιαία τους έξοδα, να διαχειρίζονται τις συνδρομές τους, να στέλνουν και να λαμβάνουν στιγμιαία χρήματα από τους φίλους τους, αλλά και να στρογγυλοποιούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν με την κάρτα τους, αποταμιεύοντας τα μικροποσά που περισσεύουν. Οι πελάτες της Revolut επίσης μπορούν να ξοδεύουν και να μεταφέρουν χρήματα παγκοσμίως χωρίς κρυφά κόστη, να έχουν στην κατοχή τους και να συναλλάσσονται σε 29 διαφορετικά νομίσματα μέσω του app, καθώς και να στέλνουν άμεσα χρήματα στους φίλους και στην οικογένειά τους. 

Σήμερα, «τα 15 εκατομμύρια πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν δεκάδες από τα καινοτόμα προϊόντα της Revolut πραγματοποιώντας πάνω από 100 εκατομμύρια συναλλαγές τον μήνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι «με τους προσωπικούς και business λογαριασμούς μας, βοηθάμε τους πελάτες μας να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, τους προσφέρουμε καλύτερο έλεγχο και απρόσκοπτη σύνδεση με ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή