ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιοι παίρνουν τα ακίνητα της Ektasis

Ποιοι παίρνουν τα ακίνητα της Ektasis

To ενδιαφέρον πλειάδας εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα, αλλά και επιχειρηματικών ομίλων, όπως η «Μυτιληναίος» και η «ΑΒ Βασιλόπουλος», συγκέντρωσε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας Ektasis Development. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το χθεσινό άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν αναμένεται να αντληθούν έσοδα που θα προσεγγίσουν τα 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 διαγωνισμοί για την πώληση 28 ακινήτων, σχεδόν το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Ektasis, εκτιμώμενης αξίας πλησίον των 100 εκατ. ευρώ.

Οπως αναμενόταν, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το πρώην ακίνητο της Kodak στην οδό Χειμάρρας, στη Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Πρόκειται για οικόπεδο (με υφιστάμενο κτίσμα) επιφάνειας 17 στρεμμάτων, πλησίον του «δαχτυλιδιού» της Αττικής Οδού, για το οποίο τελικά πλειοδότησε το κοινό σχήμα (50%-50%) της Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο και του επενδυτικού fund Brooklane Capital. Το τίμημα που προσέφερε το εν λόγω σχήμα ανήλθε σε 28,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη κτιρίων γραφείων πολυτελείας σε μια περιοχή υψηλής ζήτησης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο διεκδικήθηκε επίσης από το σχήμα Prodea Investments – Dimand Real Estate, που προσέφερε τίμημα 25,2 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και από τον όμιλο Μυτιληναίου. Ο τελευταίος φέρεται να επιθυμούσε να έχει μια εναλλακτική λύση για τη μετεγκατάσταση των γραφείων του ή τη στέγαση νέων εταιρειών του στο μέλλον, καθώς συνεχίζεται να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι τα σημερινά γραφεία του ομίλου στον Παράδεισο Αμαρουσίου δεν είναι ιδιόκτητα.

Αντίστοιχα, η αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος» φέρεται να πλειοδότησε για δύο καταστήματα που μίσθωνε από την Ektasis. Πρόκειται για ακίνητα στα Βριλήσσια και στο Ηράκλειο Κρήτης. Ωστόσο, αν και έχει υποβάλει προσφορά και για έτερο ακίνητο στην περιοχή της Κηφισιάς (στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη, Μιλτιάδου και Αγίου Δημητρίου), φαίνεται πως αυτό θα καταλήξει σε άλλον όμιλο. Προσφορές υποβλήθηκαν επίσης από τον ολλανδικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke για ακίνητο στην περιοχή της Κηφισιάς, όπως επίσης και από την εταιρεία Unifarma, η οποία εκτιμάται ότι πλειοδότησε για οικόπεδο της τάξεως των τεσσάρων στρεμμάτων στον κόμβο Καλυφτάκη στη ΒΙΠΕ Κηφισιάς. Στο ακίνητο βρίσκεται και ημιτελές κτίριο γραφείων επιφανείας άνω των 7.500 τ.μ.