Θ. Σκυλακάκης στο «MR»: Μόνιμες μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και εισφορά αλληλεγγύης

Θ. Σκυλακάκης στο «MR»: Μόνιμες μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και εισφορά αλληλεγγύης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κράτος έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την οικονομία για όσο χρειαστεί. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει σε συνέντευξή του στο «MR» o Θεόδωρος Σκυλακάκης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έχει στοιχίσει ταμειακά 26 δισ. ευρώ έως και το τέλος του 2020, ενώ το κόστος των lockdown υπολογίζεται σε 2,5 με 3 δισ. ευρώ μηνιαίως. Παρόλα αυτά οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών παραμένουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Στόχος είναι οι μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και στην εισφορά αλληλεγγύης να γίνουν μόνιμες. 

Όσον αφορά στις προοπτικές της εφετινής ανάπτυξης ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμίζει πως είναι πρόωρες οι εκτιμήσεις, αφού δεν έχουμε ακόμη τον χρόνο λήξης της πανδημίας. Αναγνωρίζει πάντως ότι τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα τον Δεκέμβριο και τους δύο πρώτους μήνες του 2021 επηρεάζουν αρνητικά τον ρυθμό ανάπτυξης. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο «MR»

Διαβάστε ακόμη στο MoneyReview.gr:

Έπεσαν οι υπογραφές για το Galaxy της Alpha Bank

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή