Πώς πανδημία και #metoo μείωσαν τις σχέσεις στο γραφείο

Πώς πανδημία και #metoo μείωσαν τις σχέσεις στο γραφείο

Μπροστάρηδες στο νέο ρεύμα διεθνώς οι Millennials και Gen Z

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γενιά των millennials (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1981) και η Generation Z (αυτοί που έχουν γεννηθεί μετά το 1995) απλά βλέπει τις σχέσεις στο γραφείο σαν «μία κακή ιδέα».  

Η νεότερη φουρνιά εργαζομένων απλά προτιμά να απέχει από το φλερτ στους εργασιακούς χώρους. Άλλωστε, οι γενιές αυτές έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα του να γνωρίζουν άτομα μέσω των social media, επομένως έχουν μικρότερο κίνητρο να αναζητήσουν  συναισθηματική διέξοδο μέσω των καθημερινών συναναστροφών τους.

Πολύ απλά, δεν θεωρούν ότι οι σχέσεις στη δουλειά αξίζουν τον κόπο ή το ρίσκο. «Αρχίσαμε να βλέπουμε μία μείωση στο φλερτ στους εργασιακούς χώρους γύρω στο 2013», λέει στη Wall Street Journal η Έιμι Μπέικερ, καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of New Haven.

Και την ίδια στιγμή, το κίνημα του #MeToo, που ξεκίνησε το 2017, αλλάζει τις νοοτροπίες και στους εργασιακούς χώρους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μεγαλύτεροι από τους εκπροσώπους της Generation Z είναι σήμερα 23 ετών, κάτι που σημαίνει ότι εισήλθαν στην αγορά εργασίας αφότου η έλευση του #MeToo επανακαθόρισε το τι θεωρείται αποδεκτό και τι όχι στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή