Έως 10 Μαρτίου δήλωση COVID για ενοίκια Ιανουαρίου

Έως 10 Μαρτίου δήλωση COVID για ενοίκια Ιανουαρίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παράταση για δέκα ημέρες των δηλώσεων COVID όσον αφορά τα μισθώματα του Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με όσους ιδιοκτήτες έχουν ενοικιάσει σε υποκαταστήματα, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωράει στην εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί για το διάστημα Μαρτίου – Δεκεμβρίου, καθώς τα παράπονα είναι πολλά.

Για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 645.060 συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ποσού 84.148.786,68 ευρώ. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση και έπειτα από παρατηρήσεις που έκαναν διάφοροι φορείς, θα εκδοθούν άμεσα αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των δηλώσεων COVID για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Επίσης:

• Παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 10/3/2021.

• Μέχρι τις 9/3/2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα: Για τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή