«Κόφτης» και στις αναστολές

«Κόφτης» και στις αναστολές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οικονομικό επιτελείο αρχίζει και υιοθετεί ακόμη αυστηρότερους κόφτες στα βασικά μέτρα στήριξης ώστε να υπάρξει πρώτον μια πιο σωστή στόχευση αλλά και από την άλλη να εξοικονομήσει πόρους τώρα που το χρειάζεται περισσότερο. Νέα παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας βάζει ως κριτήριο τον τζίρο των επιχειρήσεων για την ένταξη τους στον μηχανισμό των αναστολών.

Η πανδημία από την μια πλευρά θεριεύει μέρα με τη μέρα  και από την άλλη τα κρατικά ταμεία πλέον αγκομαχούν. Η πίεση πια των ταμείων αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη ενώ το οικονομικό επιτελείο περιμένει έστω ένα υποτυπώδες άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 16 Μαρτίου ως λύτρωση.

Η συζήτηση που είχε αρχίσει δειλά δειλά από τον Ιανουάριο όταν και το λιανεμπόριο λειτουργούσε για σταδιακή  απαγκίστρωση της οικονομίας από τα μέτρα στήριξης έχει μείνει υποχρεωτικά στα χαρτιά καθώς το πανδημικό κύμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Με την οικονομία να βρίσκεται κλειδωμένη μονόδρομος πλέον αυτή τη στιγμή για την εξοικονόμηση των κρατικών πόρων φαίνεται πως είναι η ορθή διαχείριση των μέτρων στήριξης ώστε να είναι εφικτή και η συνέχιση τους. 

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή